Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 70 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (11-12-2015) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 52χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εβδομήντα (70) μη νόμιμους μετανάστες. Εξήντα δύο (62) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και οκτώ (8) υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), που οδηγούσε ο 52χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας εβδομήντα (70) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μεταφορά ναρκωτικών, ενώ η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει και το αδίκημα της παραβίασης περιορισμών διαμονής, καθόσον παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.