Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Κάτια Νταβράνη και τη δημοσιογραφική ιστοσελίδα news.makedonias.gr έδωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Διαβάζουμε σήμερα, ότι τίθεται σε δοκιμασία το Σύμφωνο Συμβίωσης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πώς το σχολιάζετε; Ισχύει κάτι τέτοιο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν θα ήθελα να πω, ότι διασκέδασα αφάνταστα, γιατί αντιλαμβάνομαι, ως παλιός δημοσιογράφος, τί σημαίνει να σου λέει ο αρχισυντάκτης σου «γράψε μου οπωσδήποτε ένα κείμενο 500 λέξεων και το θέλω αύριο το πρωί στο γραφείο μου».
Ίσως κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί, ότι πάνω απ’ όλα η συνεργασία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να την οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευτυχίας που δικαιούται η κάθε ελληνική οικογένεια.
Από την πρώτη στιγμή όλοι ήξεραν, ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά όπως διαπιστώσατε και στο παρελθόν σε καμία περίπτωση δεν μπήκε σε δοκιμασία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν καταψηφίσαμε τον Νόμο για την Ιθαγένεια, τις τροπολογίες για το Μέγαρο της Μουσικής και τις μικρές ζυθοποιίες.
Συνεπώς μην κάνουν ευφάνταστα σενάρια εκείνοι, οι οποίοι από την πρώτη μέρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν λυσσάξει με τη συμμαχία Τσίπρα – Καμμένου, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με διακαή πόθο να τη διαλύσουν και να σπρώξουν τη χώρα σε ένα ποτάμι με πολύ εθνική θολούρα ή σε συμμαχίες με κόμματα που ξόφλησαν.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εννοείτε, ότι δεν υπάρχει καν συζήτηση για Οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει για εθνική συνεννόηση σε ορισμένα βασικά υψίστης σημασίας θέματα, όπως το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και η συνταγματική αναθεώρηση. Είναι προφανές, ότι αυτό δεν απαιτεί συγκυβερνήσεις όπως διακαώς επιθυμούν ανθελληνικοί κύκλοι που μισούν την Ελλάδα στο εξωτερικό ή τα συμφέροντα στο εσωτερικό της χώρας.
Θα συνιστούσα στους γνωστούς πολιτικούς, επιχειρηματικούς ή μιντιακούς κύκλους, να ασχοληθούν με το πώς βαδίζει η Δημοκρατία στην Ελλάδα, με μια κυβέρνηση που παλεύει με υπευθυνότητα, χωρίς να έχει απέναντί της μία σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση.
Η Νέα Δημοκρατία, το μόρφωμα όπως κατάντησε ο Αντώνης Σαμαράς το δημιούργημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έχει καταντήσει ένα απόκομμα που εξακολουθεί να καθοδηγείται και να ταλαιπωρείται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους άλλους γνωστούς συνοδοιπόρους του.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μου περιγράφετε μία πολύ ιδανική εικόνα συνεργασίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σας διαβεβαιώνω, ότι η συνεργασία του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι εξαιρετική. Έχουν πολύ καλή χημεία οι δύο τους. Όπως, επίσης σας διαβεβαιώνω, ότι είναι εξίσου άριστη η δική μου η συνεργασία με τον Αλέκο Φλαμπουράρη που έχουμε – εκτός από τα κυβερνητικά μας καθήκοντα – επιφορτιστεί με τη συνεννόηση των δύο κομμάτων για θέματα που έχουν αποκλίσεις. Και μέχρι σήμερα δεν ήταν ούτε ένα ούτε δύο. Ήταν αρκετά. Αλλά με σοβαρότητα στη συνεργασία μας τα λύσαμε όλα με μόνο γνώμονα την εσωτερική ηρεμία της κυβέρνησης και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Τέλος, θέλω να προσθέσω, ότι οι Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας έχουν τακτικότατη ενημέρωση από τους Υπουργούς της κυβέρνησης για θέματα υψίστης ευθύνης. Η τελευταία ενημέρωση ήταν αυτή του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό η οποία κράτησε πάνω από δύο ώρες στα γραφεία μας στη Βουλή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τελικά δεν μου απαντήσατε για το Σύμφωνο Συμβίωσης…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σας απάντησα σε σχέση με το σημερινό δημοσίευμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ε, τότε να το εξειδικεύσω σε σχέση με το επερχόμενο Νομοσχέδιο
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχει ήδη δηλώσει και ο Πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος και η εκπρόσωπός μας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ότι θα τοποθετηθούμε όταν θα έρθει το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή και μετά την Ολομέλεια της Βουλής. Προσωπικά δεν με ενοχλεί η συνεννόηση δύο ανθρώπων για τα οικονομικά τους θέματα. Δεν θα ακολουθήσω ακροδεξιές λογικές. Αλλά, εάν υπάρχει θέμα υιοθεσίας, ναι, αυτό για μένα είναι κόκκινη γραμμή.
Σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή εκφράζω μια προσωπική άποψη και επαναλαμβάνω, ότι οι ΑΝΕΛ θα τοποθετηθούν μέσα στη Βουλή.
Πάντως, προειδοποιώ ότι καλά θα κάνουν να σταματήσουν τη κατ’ εξακολούθηση σπέκουλα εκείνοι, οι οποίοι βλέπουν συνεχώς φαντάσματα στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μέχρι σήμερα δεν λυπούνται το μελάνι που έχουν σπαταλήσει, γράφοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας;