Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στα Πηγάδια μεταξύ της Ξάνθης και της Βέροιας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Το σκορ διαμορφώθηκε με δύο πέναλτι σε δύο λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Προηγήθηκε η Βέροια με το πέναλτι του Ναζλίδη στο 41′, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο επόμενο λεπτό με τον Νιέτο.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Χωρίς ποιότητα ήταν το ματς στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο του και την κατοχή της μπάλας. Η Βέροια έπαιζε με ξαφνικές αντεπιθέσεις και στο 34′ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Ο Φλίσκας έκανε γύρισμα προς τα πίσω και ο Καϊκούτ έγινε κάτοχος της μπάλας και βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσέναμο, που νίκησε τον αντίπαλο του, παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 38ο λεπτό απάντησε στις ευκαιρίες η Ξάνθη με τον Γουάλας. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά ο Λόπεθ μπλόκαρε.

Στο 41′ η Βέροια κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Μαλόν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γουάλας βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Παππάς, αφού συμβουλεύτηκε τον βοηθό του, έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναζλίδης και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό απάντησε η Ξάνθη με τον ίδιο τρόπο. Ο Πούγγουρας ανέτρεψε τον Βασιλακάκη με τάκλιν μέσα στην περιοχή και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Ο Νιέτο ευστόχησε και ισοφάρισε, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Λόπεθ, που έπεσε δεξιά.

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε δυνατά και στο 50′ έχασε ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ. Τότε ο Νιέτο βγήκε στην αντεπίθεση και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Βασιλακάκη, που δεν μπόρεσε να κάνει καλή πρώτη επαφή με την μπάλα και πάτησε για τον Σολτάνι, που δεν βρήκε καλά την μπάλα, καθώς κλείστηκε και ο κίνδυνος πέρασε. Στη συνέχεια η Ξάνθη πίεσε για το γκολ της νίκης, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο διαιτητής, Ανδρέας Παππάς (Αθηνών), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τριάδη, Νιέτο – Πούγγουρας, Σιόντη.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Καρυπίδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (66′ Ερέα), Φλίσκας, Νιέτο, Φάρκας, Σολτάνι (71′ Τριάδης), Ράνος (66′ Καπετάνος).

Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεθ, Νιέτο (90′ Μαραγκός), Όστοϊτς, Μπατιόν, Μαλόν, Άρτσε, Γεωργιάδης, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Καϊκούτ (79′ Σιόντης), Ναζλίδης (90′ Κόλα).