Υλικά:

1 συσκευασία αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης (600 γρ.)
1 συσκευασία πατάτες χωριάτικες ή κυδωνάτες Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)

2 φινόκιο μικρά, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
100 ml ελαιόλαδο
600 ml ζωμός λαχανικών
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μπούκοβο (αν θέλετε)

Εκτέλεση:

1. Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα στο ελαιόλαδο τις αγκινάρες και τις πατάτες με τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά, να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Τις αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.