Το ότι η Δήμητρα Ματσούκα συνόδευσε τους Έλληνες σκηνοθέτες στη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, είχε αποτελέσει θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ. Η ηθοποιός για πρώτη φορά εξήγησε τους λόγους που βρέθηκε εκεί ενώ περιέγραψε στο Hello τι συναισθήματα της άφησε η γνωριμία της με τον Πρόεδρο.

Είχες την ευκαιρία να συναντήσεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι αποκόμισες;

«Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πήγαμε μία ομάδα ανθρώπων αιτούμενοι την άρση της κατάργησης του ειδικού φόρου επί του εισιτηρίου. Κατάργηση που υπεβλήθη από το τρίτο μνημόνιο, όταν αυτός ο φόρος ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Από το εισιτήριο που πληρώνουμε εγώ και εσύ όταν πηγαίνουμε σινεμά, ένα μικρό ποσοστό πηγαίνει στο Κέντρο Κινηματογράφου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ελληνικές ταινίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάβαλε την αναγκαιότητα να βρεθεί μια λύση, ώστε να αποφευχθεί αυτό το συντριπτικό χτύπημα για τον ελληνικό κινηματογράφο. Προσωπικά, αν εξαιρέσουμε το χαιρετισμό που μας έκανε στην αρχή, δεν αντάλλαξα ούτε κουβέντα. Υπήρχαν πολύ πιο σημαντικοί άνθρωποι από εμένα ώστε να επικοινωνήσουν τα αιτήματά τους. Πάντως, ειλικρινά, και όχι μόνο σε μένα, η εντύπωση για το πρόσωπο του Προέδρου, ήταν άριστη. Ένας συμπαθής, πολιτισμένος, και προσηνής πολιτικός. Και με υψηλή αίσθηση του χιούμορ».