Το ποιο σύντομο ανέκδοτο, χαρακτήρισε λύπη του ο Δ. Μένης, πρώην αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης και επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στον δήμο Ξάνθης, την τροπή που πείρε το θέμα της επιδότηση του 12% για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την διασφάλιση θέσεων εργασίας στην Θράκη.
Γυρνώντας την συζήτηση στα αυτοδιοικητικά ο κ. Μπένης ανέφερε ότι η δημοτική αρχή δεν διαχειρίζεται σωστά τα εναπομείναντα κονδύλια από την μείωση των εσόδων από το κεντρικό κράτος που αγγίζει το 60%, δίνοντας απευθείας αναθέσεις, χωρίς να γνωρίζει κανείς που βρίσκει τα χρήματα και αυτή η απερίσκεπτη διαχείριση εγκυμονεί κινδύνους με δεδομένου ότι οι ανείσπρακτες οφειλές αγγίζουν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου, σημείωσε, είναι πλασματικό και όχι υγιές.
Μιλώντας για την πρόταση αγοράς στολών για την χορωδία του ΚΑΠΗ καυτηρίασε την πρόταση και την χαρακτήρισε ημιτελή και όχι ξεκάθαρη, αφήνοντας να υπονοηθεί ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά.
Επίσης στάθηκε επικριτικά απέναντι στην απόφαση του δήμου, όπως σημείωσε, δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο δίνοντας στους αιμοδότες τον χώρο «φιλέτο» στην δημοτική αγορά όπου ο δήμος, αξιοποιώντας τον, θα μπορούσε να δημιουργήσει έσοδα, κατηγορώντας τον δήμαρχο προσωπικά και λέγοντας ότι θα μπορούσε να τους στεγάσει σε κάποιον χώρο που διαθέτει και είναι εγκαταλελειμμένος στην λογική να συντηρηθεί, τονίζοντας ότι, δεν αμφισβητεί το έργο των εθελοντών αιμοδοτών.
Επίσης καυτηρίασε την δημοτική αρχή λέγοντας πώς ενώ από την μία βραβεύεται ο δήμος Ξάνθης για την τουριστική προσφορά της Ξάνθης από την άλλη, δεν έχει ένα τουριστικό περίπτερο με όλο το διαφημιστικό υλικό του νομού.
«Δεν έχει πρόγραμμα η παράταξη του κ. Δημαρχόπουλου». Λέγοντας αυτήν την φράση, άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο Δημαρχόπουλος πείρε την διοίκηση του Δήμου με την γνωστή παλιά συνταγή και όχι γιατί παρουσίασε πρόγραμμα στους Ξανθιώτες και με βάσει αυτό τον ψήφησαν.
Ρωτήθηκε αν θα συμμετείχε σε μία συνάντηση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων για τα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η πόλη;
Η απάντηση του ήταν ναι, σημειώνοντας όμως, ότι πλέον δεν του έχει εμπιστοσύνη διότι δύο φορές επρόκειτο να γίνει η συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων αλλά ο δήμαρχος και στις δύο φορές δεν στήριξε αυτήν την πρωτοβουλία.