Υλικά

125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
60ml γάλα
1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
2 πολύ ώριμες μπανάνες

Εκτέλεση
Βουτυρώστε μια μετρίου μεγέθους φόρμα για κέικ. Πασπαλίστε την με αλεύρι και βάλτε την στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Λιώστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τις πολτοποιημένες μπανάνες, ανακατέψτε καλά. Χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ για 10 λεπτά.
Προσθέστε στο μείγμα το αυγό, που έχετε πριν χτυπήσει και συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα με το μίξερ. Προσοχή το μείγμα σας να μην είναι πολύ ζεστό. Προσθέστε το αλεύρι και το γάλα, ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C στον αέρα. Ψήστε στους 170 C για 35-40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και να απολαύσετε το πιο εύκολο και νόστιμο κέικ μπανάνας.
Extra tip: Εάν θέλετε να απολαύσετε τον απόλυτο γευστικό συνδυασμό σοκολάτα – μπανάνα, τότε μπορείτε να λιώσετε 200 γρ. κουβερτούρα 55% σε 50 γρ. βούτυρο και να ρίξετε από πάνω μόλις κρυώσει αυτό το εύκολο γλάσο.