Φάγατε το βραδινό σας, όμως ακόμα πεινάτε κι αυτό που σκέφτεστε συνέχεια είναι το τι θα φάτε, για να μην γουργουρίζει το στομάχι σας όλη τη νύχτα;

Καλό θα είναι λοιπόν πριν πάτε στο κρεβάτι να φάτε ένα μικρό σνακ, όμως υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Ενώ είναι αλήθεια ότι ένα μικρό «σνακ τα μεσάνυχτα» δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, δεν ισχύει για όλες τις τροφές, αφού υπάρχουν πολλές από αυτές που δεν πρέπει να καταναλώνονται πριν από τον ύπνο.

1) Κόκκινο κρέας

Μια μεγάλη, ζουμερή μπριζόλα μπορεί να είναι πεντανόστιμη, αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορείτε να φάτε πριν τον ύπνο. Το κόκκινο κρέας θα κρατήσει τις φυσικές διεργασίες του σώματός σας σε επαγρύπνηση και θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο το βαθύ ύπνου που χρειάζεστε πραγματικά μετά από μια δύσκολη μέρα.

2) Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι εκ φύσεως θρεπτικά, κι έτσι μπορεί να πιστεύετε ότι είναι η τέλεια και πιο υγιεινή τροφή πριν τον ύπνο. Κι όμως κάνετε λάθος. Τα λαχανικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, που κινούνται απίστευτα αργά μέσα στο πεπτικό σας σύστημα. Αυτό είναι άλλο ένα βραδινό σνακ που θα σας κρατήσει ξύπνιους για αρκετή ώρα.