Οι μικτές ομάδες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης αγωνίζονται την προσεχή Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη με τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Έβρου.
Λίγα 24ωρα πριν από τους συγκεκριμένους αγώνες, ποδοσφαιριστές των ομάδων της Ξάνθης βρέθηκαν στα γραφεία της ΕΠΣ και μίλησαν για τα συγκεκριμένα παιχνίδια, την μέχρι τώρα πορεία τους αλλά και για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον.

Στην παρέα μας βρέθηκαν οι Μάριος Ξενιτίδης, Γιώργος Χιώτης, Γιώργος Βασιλειάδης και Γιάννης Μαστορίδης με τους δυο πρώτους να συμμετέχουν με την ομάδα Νέων και τους υπόλοιπους σε αυτή των Παίδων.

Την αρχή πραγματοποίησε ο 15χρονος Μάριος Ξενιτίδης που στο φετινό πρωτάθλημα έχει δυο συμμετοχές με την αντρική ομάδα του ΑΟ Βιστωνίδας: « Ο μέχρι τώρα απολογισμός μας είναι δυο νίκες και βρισκόμαστε στην 1η θέση και στόχος μας είναι να παραμείνουμε εκεί έως το τέλος του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Έβρου είναι αρκετά καλή, κάτι που φάνηκε και στο 1ο παιχνίδι αλλά πιστεύω πως αν αγωνιστούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας θα μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είναι η 2η χρονιά μου στις Μικτές ομάδες με τις φετινές προπονήσεις να έχουν αρχίσει από τα τέλη Αυγούστου. Αυτό μας βοήθησε να προσαρμοστούμε πιο γρήγορα και κυρίως να γνωριστούμε μεταξύ μας και να γίνουμε ομάδα εντός και εκτός γηπέδου ».

Ο Γιώργος Χιώτης που μετράει 6 παιχνίδια με την αντρική ομάδα της ΑΠΟΞ Σκόντα στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας αλλά και 2 συμμετοχές με την μικτή ομάδα Νέων στάθηκε περισσότερο στο καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. « Έχουμε κλείσει σχεδόν 3 μήνες και με τα περισσότερα παιδιά δεν γνωριζόμασταν αλλά τώρα έχουμε γίνει φίλοι και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω πως θα μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης στην Αλεξανδρούπολη αρκεί να δείξουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η συμμετοχή μου στα παιχνίδια της αντρικής ομάδας καθώς τόσο ο προπονητής μου όσο και οι συμπαίχτες μου με βοηθάνε σε διάφορα θέματα και μόνο θετικά έχω να πω καθώς έχω να μάθω πολλά. Θέλω πολύ να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα αλλά γνωρίζω πως έχω ακόμη δρόμο μπροστά μου ».

Την ομάδα των παίδων εκπροσώπησαν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε θέσεις που έχουν ως κύριο στόχο να μένει η εστία της ομάδας στο μηδέν. Ο Γιώργος Βασιλειάδης που αγωνίζεται στην άμυνα αλλά στα παιχνίδια απέναντι στον Έβρου και την Θράκη βοήθησε με τις ενέργειες του βοήθησε και στο επιθετικό κομμάτι, είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λεύκης και έχει το απόλυτο συμμετοχών με την ομάδα των παίδων. « Είναι η 1η φορά που συμμετέχω στις μικτές ομάδες καθώς έλλειπα τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχαμε άγχος και προσπαθούσαμε ακόμη να βρούμε τον καλό μας εαυτό σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Τα καταφέραμε στο επόμενο παιχνίδι και πήραμε τους βαθμούς της νίκης. Έχουμε καλή ομάδα και οι προπονήσεις που κάνουμε με την μικτή ομάδα αλλά και με τις ομάδες μας είναι σημαντικές καθώς γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι και αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο από όλες τις πλευρές ».

Τελευταίος ποδοσφαιριστής ο Γιάννης Μαστορίδης, μαθητής Β’ Γυμνασίου, που υπερασπίστηκε στο παιχνίδι της Κομοτηνής την εστία της Ξάνθης. « Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο όταν έγινα 6 χρονών και από την 1η μου προπόνηση ήθελα να γίνω τερματοφύλακας καθώς πρόκειται για μια ξεχωριστή θέση. Στο 1ο παιχνίδι δεν αγωνίστηκα αλλά στο 2ο έπαιξα βασικός. Σημασία έχει πάνω από όλα η ομάδα και όλοι χαρήκαμε το ίδιο που νικήσαμε στην Κομοτηνή. Τώρα μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο ώστε να φύγουμε νικητές απέναντι στην πολύ καλή ομάδα της ΕΠΣ Έβρου. Είναι θετικό που στις ομάδες γίνονται ξεχωριστές προπονήσεις για τους τερματοφύλακες με διαφορετικούς προπονητές που γνωρίζουν την συγκεκριμένη θέση και τις δυσκολίες που έχει. Προσωπικά χαίρομαι κάθε προπόνηση είτε είναι με τις μικτές ομάδες είτε με την ΑΟ Βιστωνίδας. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο γιατί μου αρέσει πάρα πολύ».