Στην Πειθαρχική επιτροπή της Super League απολογήθηκε ο Παναθηναϊκός το πρωί της Παρασκευής αναφορικά με την μη τέλεση του ντέρμπι «αιωνίων» στο «Απόστολος Νικολαΐδης», το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.

Οι «πράσινοι» εκπροσωπήθηκαν από τους Γιάννη Κάρμη, Αθηνά Μπαλωμένου και Γιάννη Παναγιωτίδη, ενώ στην διαδικασία βρέθηκε και ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Θοδωρής Γιαννίκος. Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει κληθεί σε συμπληρωματική απολογία με το 21, 3α του ΚΑΠ και αν αποφασιστεί πως είναι υπαίτιος για την μη έναρξη του αγώνα, θα χάσει το ματς στα χαρτιά με 3-0. Παράλληλα, το «τριφύλλι» έχει καταθέσει ένσταση για ακύρωση του φύλλου αγώνα και ζητά να γίνει το ματς μέσα σε 15 ημέρες.

Ο δικηγόρος του «τριφυλλιού» Γιάννης Κάρμης τόνισε: «Δεν συμφωνούμε με την συμπληρωματική κλήση. Θεωρούμε ότι η εκ μέρους του διαιτητή απόφαση ήταν όχι μόνο εσφαλμένη αλλά και επιπόλαια και προκάλεσε τα επεισόδια που έγιναν μετά την ανακοίνωση της αναβολής. Στην αγωνία του ο Παππάς να μην διεξάγει το παιχνίδι, διανθίζει το φύλλο αγώνα με περιστατικά που δεν είχαν να κάνουν με τη διεξαγωγή του ματς. Δεν υπήρχε λόγος να μην τελεστεί ο αγώνας. Ο Παππάς διαψεύδεται τόσο με την έκθεση της αστυνομίας αλλά και από την έκθεση του παρατηρητή της λίγκας. Η ύπαρξη υπαιτιότητας δεν έχει να κάνει μόνο με την βαθμολογία αλλά και με τις κυρώσεις τις οικονομικές. Την NOVA όπου υπάρχει ρήτρα 300.000 ευρώ, τον ΟΠΑΠ, από εισιτήρια κτλ.

«Το γήπεδο ήταν καθαρό όταν παραδόθηκε από τον Παναθηναϊκό στην αστυνομία. Υπήρξε εκτεταμένος σωματικός έλεγχος. Τα στιλό δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τον έλεγχο. Δεν είναι δυνατόν. Σε ένα από τα 4 τουρνικέ της 14 είχε τραβηχτεί ένα καλώδιο. Αυτό τι σημαίνει, ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα ανάγνωσής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το τουρνικέ όμως, μπορούσε να λειτουργήσει μηχανικά. Ο έλεγχος είναι αποκλειστικά ευθύνη της αστυνομίας. Στην είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού έπεσαν κάποιες φωτοβολίδες, εδώ είδα 4 αλλά διάβασα ότι είναι 5. Έχουμε 45 κάμερες ασφαλείας, μόνο η αστυνομία όμως έχει πρόσβαση. Εμείς δεν έχουμε πρόσβαση, μόνο με εισαγγελική παρέμβαση. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι στην προσπάθεια εξεύρεσης των δραστών. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να τακτοποιηθούν. Έχει γίνει καταγραφή ζημιών, όχι όμως η κοστολόγηση τους ακόμη».

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης κατηγόρησε τον Ανδρέα Παππά ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων: «Η πεποίθηση μου είναι ότι ο διαιτητής δεν ήθελε να γίνει το παιχνίδι και έψαχνε λόγο να το αναβάλει. Το γήπεδο μετά τις 6.30 ήταν εκκλησία, μπορούσες να πλέξεις πουλόβερ. Η πεποίθηση μας ήταν ότι θα γίνει ο αγώνας. η ατμόσφαιρα ήταν ήρεμη. εκνευριστικά ήρεμη. Μπορεί να φοβόταν, να δεχόταν πιέσεις. Ο διαιτητής θεωρούμε ότι είναι ο ηθικός αυτουργός των εκτεταμένων επεισοδίων. Το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει μία τεράστια έκρηξη με τον τρόπο το χειρίστηκε».

Όταν ρωτήθηκε τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που έβαζε γκολ ο Ολυμπιακός αν ξεκινούσε κανονικά το ντέρμπι, απάντησε: «Δεν είναι δουλειά μας ο έλεγχος. Αν θέλει κάποιος για παράδειγμα να ανατιναχθεί θα το κάνει. Δεν έχουμε τη δυνατότητα για τον πλήρη έλεγχο».

Η απόφαση δεν αναμένεται πριν τη Δευτέρα, καθώς ο Ολυμπιακός ζήτησε μέσω του δικηγόρου του, Θόδωρου Γιαννίκου, να παρέμβει. Έτσι θα πρέπει να καταθέσει υπόμνημα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.