Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Παναθηναϊκού άσκησε ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην μη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακού. Όπως προκύπτει από την δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα οι «πράσινοι» δεν απειλούνται με αφαίρεση βαθμών, καθώς δεν υπάρχει αναφορά για επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου!

Πάντως, η αφαίρεση βαθμών μπορεί να επιβληθεί στην περίπτωση κατά την οποία ο Παναθηναϊκός θεωρηθεί υπεύθυνος για τη μη τέλεση του αγώνα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η πειθαρχική δίωξη αναφέρει: «Ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ.2δ, ε, 3, 5β, 6 (περ. α, β και γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Πρωταθλήματος Super League, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός της 21/11/2015)».

Το χρηματικό πρόστιμο για εκτεταμένα επεισόδια στον χώρο του γηπέδου ξεκινάει από 40.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και τις 100.000 ευρώ, ενώ η «τιμή» για τα επεισόδια στις κερκίδες φέρνουν πρόστιμο από 50.000 έως 120.000 ευρώ.