Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε με την Μπάγερν στο Μόναχο (21:45, ΟΤΕ Sport 2), σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και ζητά ένα βαθμό, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16».

Το παιχνίδι απέναντι στους Βαυαρούς είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο και ρεαλιστικός στόχος για τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα είναι μία καλή εμφάνιση. Αν ο Ολυμπιακός πετύχει την έκπληξη και πάρει βαθμό απέναντι στην μοναδική ομάδα που τον έχει κερδίσει φέτος θα «σφραγίσει» την πρόκρισή του στην επόμενη φάση, ενώ με νίκη στοχεύει στην πρώτη θέση στον όμιλο. Να σημειωθεί ότι οι Πειραιώτες μπορούν να πάρουν το εισιτήριο ακόμα και με ήττα, στην περίπτωση που η Άρσεναλ χάσει βαθμούς στο ματς με την Ζάγκρεμπ. Πάντως το σενάριο που φαντάζει πιο πιθανό είναι η πρόκριση να κριθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, αφού έχει προηγηθεί ήττα των Πειραιωτών στο Μόναχο και νίκη των Λονδρέζων. Αν καταλήξουν έτσι απόψε τα παιχνίδια, τότε οι Λονδρέζοι θα χρειάζονται νίκη με διαφορά δύο γκολ στο «Καραϊσκάκη» για να προκριθούν.

Η Μπάγερν φέτος έχει ηττηθεί μόνο από την Άρσεναλ στο Λονδίνο, ενώ στη Μπουντεσλίγκα μετρά μόλις μία ισοπαλία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μάρκο Σίλβα σκοπεύει να γεμίσει το κέντρο, τοποθετώντας τρεις ανασταλτικούς μέσους. Ο Ρομπέρτο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Ελαμπντελαουί και Μαζουακού στα άκρα της άμυνας και οι Σιόβας, Ντα Κόστα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο και Κασάμι θα γεμίσουν τον χώρο του κέντρου, με τους Σεμπά και Πάρντο στα ακρα και τον Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης. Στην αποστολή βρίσκονται επίσης οι Καπίνο, Χουτεσιώτης, Μανιάτης, Σαλίνο, Ερνάνι, Φορτούνης, Τσόρι Ντομίνγκες και Φινμπόγκασον.

Από την μεριά της Μπάγερν Μονάχου, ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ωστόσο δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ριμπερί, Γκέτσε, Μπερνάτ και Τιάγκο, ενώ ο Αλάμπα είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Οι επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν στο παιχνίδι είναι οι: Νόιερ, Ραφίνια, Λαμ, Μπενατιά, Μαρτίνεθ, Αλόνσο, Βιδάλ, Μίλερ, Ρόμπεν, Κόστα και Λεβαντόφσκι.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον.