Με αφορμή δύο καταγγελίες που δεχτήκαμε από συνδημότες μας καλέσαμε τον δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο να πάρει θέση και να δώσει τις σχετικές εντολές στους αντιδημάρχους του να επιληφθούν αυτών των καταγγελιών.
Η πρώτη αφορούσε ένα κοπάδι αδέσποτων σκύλων που έκλεισε τον δρόμο του συμπολίτη μας νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις σιδηροδρομικές γραμμές στο έμπα της πόλης ερχόμενος από το Πόρτο Λάγος και η δεύτερη αφορούσε καταγγελία μέλους του ΚΑΠΗ Ξάνθης στο κεντρικό κτίριο όπου γινόταν καυγάς για το παρκινγκ απέναντι μεταξύ των μελλών και ενός συνδημότη, προφανώς επαγγελματία, ο οποίος έκλεισε με σίδερα το παρκινγκ ενώ, όπως υποστήριζε το μέλος του ΚΑΠΗ, υπάρχει σχετική απόφαση των Τεχνικών Υπηρεσιών αυτή η θέση παρκινγκ να δοθεί στα μέλη του ΚΑΠΗ.
Ο Δήμαρχος όπως ήταν φυσικό δεσμεύθηκε ότι θα επιληφθεί των θεμάτων σημειώνοντας ότι ο αγώνας με τα αδέσποτα, λόγω της νομοθεσίας, είναι άνισος και δεν έχει να κάνει πλέον με την πολιτική βούληση του Δημάρχου και του υπεύθυνου αντιδημάρχου.
Ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ όπου μέλος του ΔΣ είναι και ο ίδιος με απόφαση της ζητά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αναθεωρήσει πολλές διατάξεις του σχετικού νόμου.
Μάλιστα ο δήμαρχος ανέφερε ότι όπου παρατηρείτε δημιουργία αγελών υπάρχει η δυνατότητα αυτή να μεταφερθεί σε άλλα σημεία της πόλης όπου δεν υπάρχουν σχολεία και χώροι συνάθροισης παιδιών, σημειώνοντας ότι εξετάζονται χώροι όπου με μικρό κόστος μπορεί να τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα.

ΘΑ ΦΩΤΙΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος επιβεβαίωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ότι αλλάζουν οι όροι της δημοπράτησες μετά τις πολλαπλές ενστάσεις για τον φωτισμό της κεντρικής πλατείας όπου και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είναι σκοτεινή και σε λίγο καιρό θα δημοπρατηθεί το έργο της κεντρικής πλατείς.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ

Ο κ. Δημαρχόπουλος ο οποίος και προέρχεται από την ΝΔ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αδυναμία εκλογής προέδρου του κόμματος ανέφερε ότι η όλη εικόνα προκαλεί θλίψη στενοχώρια και απογοήτευση στους ψηφοφόρους του κόμματος.