Θα πρέπει να ντρέπονται τα ηγετικά στελέχη της ιστορικής παράταξης της ΝΔ για το σημερινό φιάσκο.
Από νωρίς το πρωί πολλοί ψηφοφόροι και φίλοι της Ν.Δ. συγκεντρώθηκαν στα εκλογικά τμήματα της Ξάνθης. Στο ένα από τα δύο εκλογικά κέντρα του Κόμματος που βρισκόταν στο Εργατικό Κέντρο δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από την προσέλευση των ψηφοφόρων Νεοδημοκρατών και φίλων.
Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσε η εφορευτική επιτροπή, το σύστημα που εφήρμοσε η εταιρεία που ανέλαβε την ευθύνη της εκλογής για την προεδρία του κόμματος, δεν λειτούργησε καθόλου και οι δεκάδες ψηφοφόροι του κόμματος έφυγαν απογοητευμένοι από το εκλογικό κέντρο γεμάτα απαισιοδοξία και αγανάκτηση.
Γύρω στις 11.30 πληροφορηθήκαμε ότι ακυρώνονται οι εκλογές. Πολλά στελέχη της ΝΔ της Ξάνθης μιλούν ευθέως πλέον για μη σωστή οργάνωση του κομματικού μηχανισμού ρίχνοντας την ευθύνη στον γραμματέα του κόμματος κ. Παπαμιμίκο.
ΑΧΤΑΡΗ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ
Τα ερωτηματικά είναι πολλά και αναπάντητα. Δυστυχώς ο αρχηγός του κόμματος κ. Μειμαράκης, ενώ όργωσε την Χώρα σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν σιγούρεψε την εκλογική διαδικασία και επόμενο πλέον είναι ότι από αύριο σαν αρχηγός της παράταξης, πρέπει να «πάρει κεφάλια» και να αναζητήσει ευθύνες για αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, ανεξάρτητα αν ευθύνεται η εταιρία ή όχι. Αυτό το χρωστά στην εκλογική βάση που αποτελείτε από τον μέσο Έλληνα νοικοκύρη.
Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ έχει ως εξής.
ΦΙΦΙ ΣΤΟΙΚΟΥ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ-ΞΑΝΘΗ
Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.
Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ ΞΑΝΘΗ