Ρωτήσαμε τον Γιάννη Μπούτο πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και Περιφερειακό Σύμβουλο με την παράταξη του Γ. Παυλίδη αν αυτό που έκανε η Περιφέρεια αρκεί. Η απάντηση του ήταν όχι. Δεν αρκεί.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η Π.Ε. Ξάνθης συγκέντρωσε ιατροφαρμακευτικό υλικό για της ανάγκες του Κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών –πρώην αστυνομική σχολή της Ξάνθης και που έπεσε το δούλεμα της χρονιάς με τους τοπικούς αλλά και Αθηναίους πολιτικούς αστέρες, ότι τάχα μου ντε, θα ξαναγίνει σχολείο η φυλακή. Λόγια για να λέγονται.
Πάμε όμως στο προκείμενο. Η Π.Ε. Ξάνθης εκτός από το στρατόπεδο των λαθρομεταναστών, έδωσε φάρμακα στο γηροκομείο όπου και εκεί τα έχουν ανάγκη αφού εκτός από το απλήρωτο προσωπικό, οι ανάγκες καθημερινά μεγαλώνουν και η πολιτεία ως συνήθως είναι απούσα από την κοινωνία.
Ο Γιάννης Μπούτος παραδέχτηκε ότι ναι μεν είναι μία ανάσα αυτή η πρωτοβουλία όπως και άλλων εθελοντικών ομάδων αλλά δεν αρκεί. Έτσι και αλλιώς η αναισθησία και η ανικανότητα διαχείρισης των κοινωνικών προβλημάτων από την παρούσα κυβέρνηση είναι δεδομένη και άρα θα πρέπει η κοινωνία από μόνη της να οργανωθεί.