«Τέρμα η περίοδος χάρητος για τον κ. Δημαρχόπουλο» ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Ιπποκράτης Καμαρίδης, με αφορμή οι συνεχόμενες συνεδριάσεις και τα θέματα που προέκυψαν μέσα από αυτές.
Κάνοντας αναφορά στο ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο για τις δηλώσεις Φίλη σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων, ανέφερε ότι αυτό άλλαξε στην πορεία γιατί η πρόταση του δημάρχου την βραδιά της συνεδρίασης ήταν άλλη και έθετε σε αμφιβολία τον ψηφισμένο νόμο από την πολιτεία για την γενοκτονία και ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν παραβρέθηκε με τους υπόλοιπους αρχηγούς των παρατάξεων για την έκδοση κοινού ψηφίσματος.
Στο θέμα της εκκαθάρισης της δημοτικής επιχείρησης του πρώην δήμου Σταυρούπολης, έθεσε σειρά ερωτήσεων που έπρεπε να απαντηθούν από τους εκκαθαριστές ορκωτούς λογιστές και επέκρινε τον δήμαρχο λέγοντας ότι από την ώρα που πληρώθηκαν και εργάστηκαν για τον δήμο έπρεπε να έρθουν «σηκωτοί» να ενημερώσουν το Σώμα για να καταλήξει λέγοντας ότι αυτοί απαλλάχτηκαν από την πλειοψηφία χωρίς στην ουσία να δώσουν λόγο.
Όσο για τον προϋπολογισμό απάντησε σκωπτικά με την φράση «να χαμε να λέγαμε» και συνεχίζοντας είπε ότι δεν κατέγραψε το όραμα του δημάρχου για το που θέλει να πάει τον δήμο.