Ετοιμάζεται η γειτονιά του Αι Βασίλη
Το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης ετοιμάζει την γωνιά στην κεντρική πλατεία της όπου εκεί μέσα θα φωλιάσει πάλι, όπως κάθε χρόνο, η αγάπη για τον συνάνθρωπο όπου μαζί με τους άλλους συλλόγους που υποστηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία, θα δώσουν μαθήματα ανθρωπιά, αγάπης, αλληλεγγύης και φροντίδας για τους ανήμπορους συμπολίτες μας.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης κυρία Πέπη Στάντζιου, στήνονται τα σπιτάκια όπου γύρω τους θα στηθεί το κέφι για τους μικρούς φίλους και φυσικά θα συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες ανήμπορων συμπολιτών μας.
Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης όπου θα συμμετέχει με δικά του δρώμενα.
Εκτός από το τραινάκι του δήμου, θα έχει πίστα με ρόλερς, γλυκά, φωτογραφίες και πολλές άλλες δράσεις διασκέδασης για τους μικρούς φίλους όπου το αντίτιμο δεν θα ξεπερνά τα τρία ευρώ και όπου μέσα από αυτά, μερίδιο θα δοθεί σε φτωχές και ανήμπορες οικογένειες για βοήθεια.
Η γειτονιά του Αι Βασίλη θα λειτουργήσει στις 5 Δεκεμβρίου αλλά τα εγκαίνια θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου και θα λήξη η εκδήλωση στις 31 Δεκεμβρίου όπου για πρώτη φορά, θα υπάρχει το σπίτι με τα παραμύθια και φυσικά πολλά χορευτικά και άλλα δρώμενα.
Μιλώντας για τις άλλες δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων η κ. Στάντζιου, ανέφερε ότι την Κυριακή στις 22 Νοεμβρίου θα παρατεθεί καφές και θα γίνει ομιλία για την δωρεά μυελού των οστών από τον αιματολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, στις 28 Νοεμβρίου θα γίνει ο στολισμός δένδρων στις 19:00 στο Λύκειο όπου παράλληλα συγκεντρώνονται τρόφιμα ρούχα και παιγνίδια για παιδιά.
Αυτό είναι το Λύκειο Ελληνίδων της Ξάνθης. Ακούραστο, αγόγγυστο σωστό μελίσσι που το κάθε μέλος του είναι ταγμένο στο να στηρίζει τον πολιτισμό και την κοινωνία.