Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στη συνεδρίασή του στις 11-11-2015 ασχολήθηκε με το ζήτημα που αφορά τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη σχετικά με τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας και αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος και την αποστολή του, στον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής, τους αρμόδιους Υπουργούς, τους Βουλευτές του Νομού αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ της πόλης της Ξάνθης
ΨΗΦΙΣΜΑ
Έχοντας υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη.
Υπενθυμίζει στον κ. Υπουργό πως η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας έχει αναγνωρισθεί τόσο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με το Νόμο 2193/1994 που ψηφίστηκε μάλιστα ομόφωνα, όσο και από Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις σειράς ξένων Χωρών και συνεπώς δεν προσφέρεται η επίκληση «επιστημονικών» κριτηρίων για να δικαιολογηθεί η εμμονή σε μια προσωπική μεν πλην όμως επιστημονικά, πολιτικά, ιστορικά και ηθικά έωλη άποψη.
Για αυτό και Καλείται ο κ. Υπουργός, αναλογιζόμενος τη σοβαρότητα του ολισθήματός του και τις επικίνδυνες προεκτάσεις του, να ανακαλέσει τις ανιστόρητες δηλώσεις του.
Άλλως ο κ. Πρωθυπουργός της Ελλάδος, φέρει ακέραια την ευθύνη διατήρησής του στη θέση του Υπουργού της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

Δρεμσίζης Ιωάννης