Ο Δήμαρχος Ξάνθης παρά τις κόντρες που υπήρχαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης «πέρασε» το ψήφισμα για τις δηλώσεις Ν.Φίλη ο οποίος προκάλεσε όχι μόνο τους Ποντίους αλλά ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Ένα θέμα που στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης προκάλεσε την αποχώρηση μειονοτικών συμβούλων οι οποίοι προφανώς αδυνατούν να καταλάβουν ορισμένα πράγματα, υπακούοντας σε κελεύσματα εξωγενών παραγόντων, ως πειθήνια όργανα, μη παραγωγικά, για την καθημερινότητα και την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών.
Παρ όλο που η αντιπολίτευση έβαλε προσκόμματα, ο Δήμαρχος τόνισε πώς υπάρχει ψήφισμα.
Όσο για την εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης του πρώην Δήμου Σταυρούπολης που τώρα ενοποιήθηκε, η απουσία των ορκωτών λογιστών-εκκαθαριστών, δυσκόλεψε όλες τις παρατάξεις και τις έβαλε σε σκέψεις. Έκλεισε η υπόθεση με πλειοψηφία απαλλάσσοντας τους εκκαθαριστές και την ανάληψη από την πλευρά του δήμου των υποχρεώσεων της εν λόγω δημοτικής επιχείρησης απέναντι στους εργαζόμενους και σε τρίτους.
Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξάνθης ύψους περίπου 44εκ ευρώ πέρασε με πλειοψηφία.
Ο Ν. Ανταμπούφης επιμένοντας στο γράμμα του νόμου δεν επέτρεψε να καταμετρηθεί η ψήφος του Μ. Τσέπελη ο οποίος αποχώρησε λέγοντας πώς ψηφίζει τον προϋπολογισμό. Δεν πέρασε όμως αυτό, και δεν καταμετρήθηκε η ψήφος του λόγω της αντίδρασης του Ν. Ανταμπούφη. Τελικά, αποχώρησε ο Τσέπελης από την συνεδρίαση.
Μία συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 19:00 και τελείωσε στις 23:30 σε ατέρμονες συζητήσεις χωρίς ουσία και αντεγκλήσεις.
Σαφώς και κρίνεται μη παραγωγικός ο διάλογος και όχι φυσικά προς το συμφέρων των δημοτών οι οποίοι θέλουν τους συμβούλους να συζητούν για ουσιώδη πράγματα και να πηγαίνουν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με συγκεκριμένες προτάσεις και προετοιμασμένοι οι μεν της συμπολίτευσης με προτάσεις για το καλό του δημότη και έλεγχο από τους δε (αντιπολίτευση) προς το συμφέρων πάλι του δημότη. Αφήνοντας στην άκρη την αυτοπροβολή.
Αυτός είναι και ο λόγος που η πόλη βρίσκεται σε αυτό το χάλι. Διότι το Σώμα απλά συζητά για να συζητά, χωρίς να έχει επαφή με την καθημερινότητα του δημότη, ο οποίος, μέρα με την μέρα τους απαξιώνει όλο και περισσότερο.