Με αφορμή τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης και Ροδόπης φιλοξενήσαμε σήμερα στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» στο XANTHI CHANEL, την πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων κ. Χατζηγεωργίου Ελένη η οποία ξεδίπλωσε όλο το ιστορικό της απόφασης μονομερώς από την Τουρκία, της ανακήρυξης του ψευδοκράτους της Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου με την παρουσία φυσικά των κατοχικών στρατευμάτων της Τουρκίας και που όπως ήταν φυσικό πλην της Τουρκίας κανένα άλλο κράτος δεν αναγνώρισε.
Όπως η ίδια ανέφερε θα διαδηλώσουν ειρηνικά στην Ξάνθη από την πλατεία Ηρώων μέχρι την κεντρική πλατεία το πρωί της Κυριακής στις 11.30 και μετά όλοι μαζί θα πάνε στην Κομοτηνή όπου μετά από πορεία, θα παραδώσουν ψήφισμα, στο Τουρκικό Προξενείο που όπως η ίδια σημείωσε, ποτέ δεν ανοίγει την πόρτα για να το παραλάβει.
Τέλος ζήτησε συγνώμη από τα αστυνομικά όργανα που εκείνη την ημέρα βρίσκονται σε επιφυλακή και ταλαιπωρούνται, αλλά, τόνισε ότι οι Κύπριοι δεν ξεχνούν και αυτό το έγκλημα, που έγινε σε βάρος τους και σε βάρος του Ελληνισμού.