Αφού συμφωνήσαμε ότι ο Αντιδήμαρχος Μ. Λομβαρδέας είναι στην περίοδο ενημέρωσης για το πολυποίκιλο έργο που καλείτε να πράξει με την αναβάθμισή του σε αντιδήμαρχο, προσπαθήσαμε να καταγράψουμε την πολιτική του βούληση να προσφέρει στα κοινά. Ομολογούμε πώς παρ όλη την απειρία του σε διοικητικής φύσης θέματα καταγράψαμε την διάθεση του να ενημερωθεί και να στηρίξει την όλη προσπάθεια του δήμου Ξάνθης. Ο καιρός θα το δείξει. Τα καθήκοντα πολλά και πολυποίκιλα και καταγράφουμε: Προΐσταται και διευθύνει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας ,
Παιδείας, Πολιτισμού , Αθλητισμού καθώς και του γραφείου Τουρισμού του. Επίσης το τμήμα έκδοσης αδειών, Το τμήμα ελέγχου κατασκευών
Και το τμήμα Πολεοδομικών και Χωροταξικών Εφαρμογών . .
Μιλώντας για τον αθλητισμό ο κ. Λομβαρδέας ανέφερε ότι επιβάλλεται η συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα το κολυμβητήριο όπου λόγοι καθαρά γραφειοκρατικοί δεν επιτρέπουν να τελεσφορήσει η προσπάθεια παρέμβασης. Κατά τα άλλα θεωρεί ότι η Ξάνθη είναι μία προικισμένη πόλη που διαθέτει τόσους πολλούς κλειστούς και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους.
Το ρωτήσαμε πώς αντιλαμβάνεται την δημοτική κοινωνική πολιτική πέραν από αυτή που ασκεί η πρόνοια με την χρηματοδότηση της από τον κεντρικό κρατικό προϋπολογισμό. Ανέφερε ότι ήδη την έχει σχεδιάσει και θα την προτείνει στον δήμαρχο προκειμένου αυτή να τεθεί υπ όψη και της δημαρχιακής επιτροπής. Δεν τον πιέσαμε με γνώμονα πάντοτε ότι ο χρόνος που ανέλαβε τα καθήκοντα του είναι πολύ μικρός αναμένοντας να δούμε τα πρώτα του βήματα στο τόσο δύσκολο και αναγκαίο πόστο, λόγω της γκρίζας οικονομικής κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας κυρίως όμως στον δήμο.
Μιλώντας για το θέμα του Τουρισμού και πολιτισμού ανέφερε ότι θα συζητήσει τις σκέψεις του με τους συναρμόδιους αντιδημάρχους και θα τις θέσει υπ όψιν του δημάρχου.
Κάνοντας αναφορά στο θέμα της ευθύνης του για τις εκδόσεις αδειών καθώς και του ελέγχου των κατασκευών και πολεοδομίας ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είναι Μηχανικός και ότι ενημερώνεται ακόμη. Για το πολυποίκιλο έργο και έχοντας την ευθύνη του νομού ανέφερε ότι δυστυχώς ο προσωπικό είναι λίγο και ότι από τα 23 άτομα που διαθέτει οι 7 είναι αποσπασμένοι στην Περιφέρεια. Παρ όλα αυτά ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός δημοτικών κτιρίων.