Το μεσημέρι της Δευτέρας γιορτάσθηκαν τα επινίκια της επιτυχίας των μαθητών της Ρομποτικής Ομάδας του 1ου ΓΕΛ της Ξάνθης σε μία αυθόρμητη, γεμάτη αγάπη και υπερηφάνεια, σεμνή βράβευση αυτών που έκαναν υπερήφανη την Ξάνθη και την Ελλάδα για μία ακόμη φορά.
Ο δήμαρχος Ξάνθης με πλήθος κόσμου και μαθητών από πολλά σχολεία της Ξάνθης υποδέχτηκαν αυτά τα παιδιά που έκαναν την Ελληνική Νεολαία να νοιώσει υπερήφανη που σε αυτήν την καταπονημένη κοινωνία, λόγω ανικανότητας των κυβερνόντων, υπάρχουν μυαλά και χέρια που δεν πτοούνται.
Ακόμη και νήπια που σχεδίασαν χάρτινα στεφάνια, στεφάνωσαν την Ρομποτική ομάδα της Ξάνθης που ήρθε δεύτερη στους Ολυμπιακούς του Κατάρ.
Ακολούθησε η βράβευση της ομάδας στο δημαρχείο και όση ώρα αυτή ελάμβανε χώρα μέσα στο γραφείο του Δημάρχου, κάτω στην κεντρική πλατεία, ακολούθησε ένα γλέντι με πρωταγωνιστές την ποντιακή λύρα και το νταβούλι.
P1330674
Λίγο αργότερα, τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» του XANTHI Channel και τον Α. Παυλικιάνο, όπου εκεί ξεδιπλώθηκε η δυσκολία για την επιτυχία αυτού του αποτελέσματος. Εκεί αποδείχθηκε ότι οι αγωνιζόμενοι Αλέξανδρος, Χάρης και Βασίλης, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους Θανάση Μπαλαφούτη και την συνοδό κ. Μένη Στεφανίδου, ότι οι μαθητές πάλεψαν σαν Έλληνες.
Η Ελληνική ομάδα σύμφωνα με την ομολογία του κ. Μπαλαφούτη, πάλεψε με θηρία και χώρες οι οποίες είναι υπερανεπτυγμένες στην τεχνολογία.
Επιβεβαιώθηκε από τα μέλη της ομάδας ότι υπάρχει χημεία μεταξύ τους και πώς χωρίς ομοψυχία δεν πραγματοποιούνται αυτοί οι υψηλοί στόχοι.
Είδη, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν οι μαθητές, τους πλησίασε το Πανεπιστήμιο του Κατάρ και τους πρότεινε να κουβεντιάσουν για μία συνεργασία την στιγμή που η πολιτεία ήταν απούσα μπροστά σε αυτόν τον άθλο. Ηαπάντηση των μαθητών… «Θέλουμε να μείνουμε Ελλάδα».
Οι εκπαιδευτές που ήταν παρόντες, ανέφεραν ότι εκ του αποτελέσματος πρέπει να στηριχθεί από την πολιτεία το δημόσιο σχολείο γιατί και μπορεί και θέλει να κάνει θαύματα.
Στην τηλεφωνική του παρέμβαση ο δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε ότι τα παιδιά σήκωσαν πολύ ψηλά την Ελληνική σημαία και έκαναν υπερήφανους όχι μόνο τους Ξανθιώτες αλλά όλους τους Έλληνες. Εξέφρασε την χαρά του και την ικανοποίηση του που η ομάδα πέτυχε το όραμα να γίνει πραγματικότητα και δεσμεύτηκε ότι ο δήμος θα είναι στο πλευρό τους, για να καταλήξει. «Έχουν ψυχή».
P1330701
P1330705
P1330708
P1330710
P1330713
P1330719
P1330724
P1330725
P1330731
P1330752
P1330753
P1330754