Για το συντονιστικό όργανο των γεωργοκτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε την δεύτερη φορά στην Ξάνθη, μίλησε ο Νίκος Δημόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου κτηνοτρόφων Καβάλας με θέμα την οργάνωση της αντίδρασης τους κόντρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης που όπως τόνισε θα είναι η ταφόπλακα του πρωτογενή τομέα.
Όπως ό ίδιος ανέφερε οι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να νομοθετήσει κατά του κλάδου και να μετατρέψει τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα να γίνουν ξένοι στον τόπο τους.
Ανέφερε ότι η τελική απόφαση της προχθεσινής τους συνέλευσης στο εργατικό κέντρο της Ξάνθης ήταν να συγκεντρωθούν στην Λάρισσα με τα Σωματεία ολόκληρης της Ελλάδος για να χαραχτεί μία κοινή γραμμή για τον αγώνα τους ενάντια στην φορολόγηση και το ασφαλιστικό.
Ο κ. Δημόπουλος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το αν θα μπορέσει να βγει μία κοινή γραμμή λόγω του κομματικού καπελώματος.
Απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα, ανέφερε ότι άν δεν γίνει κάτι κοινό με όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους της Ελλάδος, οι ίδιοι, είναι αποφασισμένοι να αποκόψουν την ΑΜΘ από την υπόλοιπη Χώρα.
Τον ρωτήσαμε τι θα γίνει με τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες που θα πληγούν από τις κινητοποιήσεις τους και απάντησε: «Σε λίγο, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, δεν θα υπάρχει άνθρωπος να δουλεύει είτε σαν εργαζόμενος ή αυτοαπασχολούμενος, είτε σαν επενδυτής».