Φιλοξενήσαμε στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης Θ. Ρωμανίδη ο οποίος με πόνο ψυχής, απαντώντας σε όλες τις ανακρίβειες του Υπουργού Παιδείας σχετικά με την μη ύπαρξη της γενοκτονίας των Ποντίων ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ο Υπουργός Παιδείας ξεπέρασε τα όρια και ο λαός είναι αγανακτισμένος με αυτές τις ανακρίβειες που λέει».
Στην συνέχεια ο κ. Ρωμανίδης έκανε αναφορά στους Τσέτες, άτακτο Τουρκικό στρατιωτικό τμήμα που έσφαζε και βιαιοπραγούσε κατά των Ποντίων με εντολές του Τούρκου Πασά λέγοντας ότι πετούσαν τα μωρά στα βράχια και κάρφωναν με τις ξιφολόγχες τους τις έγκυες γυναίκες στην κοιλιά, ρωτώντας, όλα αυτά δεν έχουν στοιχεία γενοκτονίας;
Στο ίδιο μήκος κύματος ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης από την περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης, ανέφερε ότι ως Υπουργός θα πρέπει να σέβεται τους νόμους του κράτους αν θέλει κάτι άλλο να πει ας το πει. «Εμείς οι πόντιοι, λέμε στον Φίλη, να μην ασελγεί στον πόνο των Ποντίων. Δεν υπάρχει Ποντιακή οικογένεια που να μην έχασε ένα δικό της μέλος και με αυτά που λέει εξοργίζει τα παιδιά και τα εγγόνια αυτών που χάθηκαν. Αυτά είναι αθλιότητες και προκαλεί 2 εκατομμύρια Έλληνες Ποντιακής καταγωγής».