H Γενοκτονία των Ποντίων αδερφών μας επαναλαμβάνεται από τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη
Ο Υπουργός Παιδείας με την ίδια απερισκεψία που ευχήθηκε “καλή χρονιά” την ημέρα της εθνικής μας επετείου, αμφισβήτησε χθες τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Το μέγεθος της αριστερής ιδεοληψίας του κ. Φίλη είναι όχι μόνο θλιβερό, αλλά και προκλητικό, όταν φθάνει στο σημείο να παραβλέπει ακόμη και τις θηριωδίες των Τούρκων εις βάρος αμάχων αδελφών μας. Ο κ. Φίλης με την ανιστόρητη και ανεκδιήγητη δήλωσή του δείχνει να αγνοεί ότι η Βουλή των Ελλήνων ομόφωνα το 1994 και εν συνεχεία πλήθος άλλων Κοινοβουλίων σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την τοπική Βουλή της Νότιας Αυστραλίας (!!), αναγνώρισαν την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Αναγνώρισαν την μεθοδευμένη εξόντωση του Ποντιακού Ελληνισμού από το Κεμαλικό καθεστώς και τους Νεότουρκους την περίοδο 1914-1923, η οποία οδήγησε στο θάνατο 353.000 Ποντίων και στο βίαιο ξεριζωμό του υπόλοιπου Ποντιακού πληθυσμού από τις πατρογονικές του εστίες, κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρης σκληρότητας και αγριότητας.
Οι απόψεις του κ. Φίλη αποτελούν ιταμή πρόκληση στην ιστορική μνήμη και την εθνική συνείδηση των Ελλήνων.
Εάν δεν αποτελούν και απόψεις της κυβέρνησης, γιατί παραμένει ακόμη στη θέση του;
……………………………………………………………………………………………………….
filesgenoktonia_pontion_204073568_709456297
Απόσπασμα από το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη “Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντο” που αναφέρει την μαρτυρία του θείου του Ευριπίδη. «Με πολλά βάσανα επιτέλους φτάσαμε στην Κερασούντα . Η πόλη ήταν γεμάτη από ρακένδυτους πρόσφυγες που έφυγαν από την τρομοκρατία των Τούρκων της υπαίθρου και συγκεντρώνονταν στις πόλεις. Εκεί, στην Κερασούντα, μας προειδοποίησαν οι συμπατριώτες μας ότι μαζεύουν όλους τους Έλληνες και τους μεν μεγάλους τους κλείνουν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου για να τους εξορίσουν κάθε φορά που συμπλήρωνε ο αριθμός των 250 ατόμων, τους δε μικρούς τους οδηγούν με μικρά καΐκια σ΄άγνωστα μέρη.Στην εκκλησία δεν συμπληρώθηκε ποτέ ο αριθμός 250, γιατί εκεί χωρίς φαγητά , χωρίς νερό, μέσα στις ίδιες τους τις ακαθαρσίες, σε λίγες μέρες πέθαιναν οι περισσότεροι. Με τα ίδια μας τα μάτια είδαμε εγώ και ο αδελφός μου να μεταφέρουν τα παιδιά λίγο παρά έξω από την Κερασούντα κι εκεί να τα παραδίδουν στους άγριους Τσέτες αντάρτες. Αυτοί τα άρπαζαν από τα πόδια και χτυπούσαν τα κεφάλια τους πάνω στα μεγάλα βράχια της ακτής , μέχρι να πεθάνουν» .

Σχόλια για τις θέσεις του Ν. Φίλη στο διαδύκτιο
Γιάννης Καψής

MHN TO ΞΥΠΝΑΤΕ…
…το παιδί, τον δημοσιογράφο του κομματικού σωλήνα και για κακή μας τύχη υπουργό παιδείας. Όταν είναι αγουροξυπνημένος όλο σαχλαμάρες ξεστομίζει. Η τελευταία : το βάσανα και το αίμα που έχυσαν οι Πόντιοι είναι , ” απο επιστημονικής απόψεως” εθνοκάθαρση αλλά όχι …γενοκτονία!!!!
Όταν ξυπνήσει το παιδι και πιεί το γάλα του, ας του δώσει κάποιος τον ορισμό του ΟΗΕ για το τί μ αποτελεί γενοκτονία.
Αν και το καλύτερο θα ήταν να το δώσει ο Αλέξης τα παπούτσια στο χέρι.

Nicholas Papandreou Ποιός να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι Γιάννη μου ; Αυτός που αναγνωρίζει τη Βόρεια Κύπρο ;

Λεβέντικη απάντηση του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Κλάους Αθανασιάδη στον Φίλη
031115-klaus
Published On 03/11/2015 » 633 Views» By ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ » ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΝΤΟΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 0 starsRegister to vote! Σφοδρές αντιδράσεις, όπως είναι φυσιολογικό, έχει προκαλέσει η προκλητική τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι “δεν θεωρεί ότι οι εκκαθαρίσεις που έγιναν στις αρχές του 20ου αιώνα θεωρούνται γενοκτονία με την επιστημονική έννοια του όρου”, μιλώντας για τη γενοκτονία των Ποντίων. Στον Φίλη απάντησε και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Στέφανος Αθανασιάδης, με την παρακάτω ανάρτηση του στο instagram, την οποία συνόδευσε και από φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η ημερομηνία της γενοκτονίας των Ποντίων. “Απλά να επισημάνω στον κύριο Φίλη ότι η ιστορία γράφεται με αγώνες κ όχι με θεωρίες και εκτιμήσεις!!!”, ανέφερε συγκεκριμένα ο Κλάους….

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/leventiki-apantisi-tou-podosferisti-tou-paok-klaous-athanasiadi-ston-fili/ © www.elkosmos.gr

Γιάννος Γραμματίδης
4 ώρες · Twitter ·
Άμεση παραίτηση τού Φίλη. Αν δέν παραιτηθεί, ο κ. Τσίπρας οφείλει να τον αντικαταστήσει, άλλως αυτο θα σημάνει οτι δέχεται τις απόψεις του.
μαρια γανω ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 2 ώρες
Panagis Simotas
Panagis Simotas Τυχαίον το…”timing”, ή μελετημένο “δώρο”, στον ….κον Ερτογάν, για την πρόσφατη …”εδραίωση” της αυτοκρατορίας του;
Μου αρέσει! · Απάντηση · 55 λεπτά
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Φοβάμαι κυριε πρόεδρε ότι οι δηλώσεις φίλη δεν ηταν τυχαίες. Αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν ούτε θεό ούτε πατρίδα.
Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 54 λεπτά
Panagis Simotas
Panagis Simotas ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ή ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ! Επειδή, όταν πρόκειται για κακό, λαμβάνονται υπ΄όψιν! ΠΑΝΤΟΤΕ εναντίον μας! Ποτέ για το “καλό” μας!!!

Κώστας Χατζηγεωργίου
1 ώρα · Τροποποιήθηκε ·
Ζητείται συνεταίρος για έξυπνη και κερδοφόρα επιχειρηματική ιδέα.
Σκοπεύω να αγοράσω αρκούδα από την Ουκρανία και να πηγαίνω στα πανηγύρια. Για να μην έχω όμως πρόβλημα με τους φιλόζωους, θα κάνω εγώ τα χαζά και η αρκούδα θα μαζεύει τα λεφτά. Γιατί σε μένα μπορεί να μην δώσουν τίποτα. Στην αρκούδα όμως;;!! Τον συνεταίρο τον θέλω μόνο για να μετράει τα λεφτά. Αρκεί βέβαια να τα παίρνει από την αρκούδα.
Μετά την καταμέτρηση των χρημάτων θα προσφέρεται και πλούσιο γεύμα με άφθονο κρασί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν βιογραφικά στο toxilotisarkoudas@oukraniacom.com
Υ.Γ Κύριε Φίλη, μην επιμένετε. Δεν σας θέλω ούτε για συνεταίρο ούτε για αρκούδα. Τα χωριά που θα επισκέπτομαι είναι …. Ποντιακά!!!!!

Antonis Mitrou
1 ώρα ·
Χθες το βράδυ άκουσα την ορθότερη κατ’ εμέ τοποθέτηση επί του ποντιακού ζητήματος από το Νίκο Χατζηνικολάου. Ιστορικός, βέβαια, δεν είμαι ώστε να γνωρίζω την ακριβή διαφορά μεταξύ των εννοιών της γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης, όμως ορισμένα πράγματα ξεπερνούν τα όρια της ιστορικής ανάγνωσης των γεγονότων. Ο καλεσμένος “Στον Ενικό” Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, επικαλούμενος επιστημονικά τεκμήρια (που, φυσικά, τίθενται εν αμφιβόλω από μέλη της ίδιας κοινότητας), έκανε λόγο για “αιματηρή εθνοκάθαρση του ποντιακού ελληνισμού” (έχοντας φανερά διορθωτική διάθεση απέναντι στους υπερμάχους της θέσης περί γενοκτονίας) για να λάβει από το δημοσιογράφο την εξής απάντηση: “Εσείς γιατί αισθάνεστε την ανάγκη να κάνετε αυτή τη διάκριση;”. Αυτή είναι η πιο προοδευτική προσέγγιση του θέματος που έχω ακούσει. Έστω, δηλαδή, ότι πράγματι δεν υπήρξε γενοκτονία με την απόλυτη έννοια του όρου, αλλά κάτι παρεμφερές, με ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ποιον ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η διατύπωση/διαπίστωση και γιατί ορισμένοι φροντίζουν επί μονίμου βάσεως να αναδειχθεί το ότι αυτή (σσ: η διατύπωση) που χρησιμοποιείται ως τώρα είναι λανθασμένη;
Οι αρχές του τόπου οφείλουν να δίνουν έμφαση στο καταστροφικό αυτό γεγονός, τιμώντας παράλληλα τη μνήμη τόσων ανθρώπων, και όχι να ακολουθούν ένα ηλίθιο παιχνίδι λέξεων, που μοναδικό αποτέλεσμα έχει την πόλωση (τεχνητή ή μη). Ο Φίλης, πλέον, στις δημόσιες εμφανίσεις του δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και τις απόψεις του, αλλά και το υπουργείο του οποίου προΐσταται. Υποχρεούται να υπερασπίζεται το σύνταγμα (στο οποίο ορκίστηκε ως βουλευτής) και να προωθεί με γόνιμο τρόπο τις εθνικές θέσεις της χώρας.
Οι αφορισμοί, από την άλλη, είναι η χείριστη αντιμετώπιση. Δεν τον θεωρώ εθνοπροδώτη, για τον απλούστατο λόγο πως δεν τον έχω για τόσο ικανό προπαγανδιστή (μεταξύ άλλων ανικανοτήτων που διαθέτει). Να χαϊδέψει αυτάκια χαζοαριστεριστών ψηφοφόρων πήγε (δεν είναι, ευτυχώς, όλοι οι αριστεροί κομπλεξικοί απέναντι στον πατριωτισμό με την ευρεία έννοια) και να πετάξει καμιά ..ρουκέτα, σαν άλλος Πάγκαλος, ώστε να αποπροσανατολίσει έστω και για λίγο την κοινή γνώμη.
Ντον’τ φηντ δε τρολλζ, που λένε και στο χωριό μου….

Tasos Kontogiannidis
9 λεπτά · Τροποποιήθηκε ·
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΦΙΛΗ, ΑΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ( δείχνει την εξόντωση όλων των Ελλήνων σε χωριό κοντά στην Κερασούντα απο τους Κεμαλιστές)
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ στο Star και στην εκπομπή Ενικός του Νίκου Χατζηνικολάου, του απαράδεκτου και προκλητικού υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, περί μη ύπαρξης γενοκτονίας των Ποντίων, προκαλούν θλίψη αλλά και οργή στον Ποντιακό Ελληνισμό. Ως δημοσιογράφος έχει δικαίωμα να αρθρογραφεί εκφράζοντας τις προσωπικές του θέσεις, ακόμη και ανιστόρητες. Ως υπουργός Παιδείας δεν έχει το δικαίωμα να εκπροσωπεί τη χώρα και το λαό μας, αμφισβητώντας εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί εις βαρος των Ελληνων του Πόντου. Ελπίζω να μην υπάρχει έστω και ένας Πόντιος που να του αποδίδει δίκαιο, και ο πρωθυπουργός να τον αποπέμψει!!!…

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ