Γράφει η Ελένη Κίτσου.
Η εκδήλωση ολοκλήρωσης της Προπαρασκευαστικής Δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) που υλοποιείται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Ξάνθη στις 21 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Elisso.

Στην εκδήλωση αναλύθηκαν τα κύρια αποτελέσματα, τα εμπόδια και τα επόμενα βήματα των εργαστηρίων Επιχειρηματικής Ανακάλυψης και των ομάδων εργασίας για την κινητικότητα και τη διακυβέρνηση, ενώ συζητήθηκαν και οι διαθέσιμες επιλογές πολιτικής.

Στη διάρκεια αυτού του έργου, είχαμε 600 Συμμετοχές, 16 Εθνικότητες και 50 Ιδέες καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που κατατέθηκαν για πρώτη φορά από τους ίδιους τους επιχειρηματίες της Περιφέρειάς μας.

Κατά τη Διαδικασία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, πραγματοποιήθηκαν 6 «Θεματικά Εργαστήρια», 2«Πιλοτικά Εργαστήρια», 1 Εκδήλωση Αξιολόγησης και 2 Ομάδες Εργασίας (Διακυβέρνησης & Κινητικότητας ανθρώπινου δυναμικού).
Για την υλοποίηση του οράματος της Περιφέρειας κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, συνεργάστηκαν Επιχειρήσεις, Ακαδημαϊκά & Ερευνητικά Ιδρύματα, Δημόσιοι Οργανισμοί & Φορείς, Κοινωνικές Επιχειρήσεις, Ιδιώτες, κλπ

Δώσαμε όλοι το παρόν, για να συμβάλουμε με τον καλύτερο τρόπο στη ανασυγκρότηση και ανάκαμψη του παραγωγικού και οικονομικού προτύπου της Περιφέρειας μας.