Σκληρή κρητική Φ. Καραλίδη σε Παυλίδη. Γ. Παυλίδης: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

Σκληρή κόντρα ξέσπασε σήμερα μεταξύ του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη και του επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης Φ. Καραλίδη με θύματα τους…δημοσιογράφους.
Στην φιλοξενία του στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» ο Φ. Καραλίδης μέμφθηκε αριθμό δημοσιογράφων που γράφουν ανακρίβειες ο δε κ. Γ. Παυλίδης μίλησε εκνευρισμένος στο τηλέφωνο, μεμφόμενος τον δημοσιογράφο που κάλεσε τον Καραλίδη στην εκπομπή του. Μάλλον είχαν την τιμητική τους οι δημοσιογράφοι σήμερα.

Επικριτικός ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ Φ. Καραλίδης, σχετικά με τα έργα που γίνονται στην ΠΕ Ξάνθης τα οποία και επισκέφτηκε για να επιθεωρήσει την πορεία τους ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης.
Σε αυτό το σημείο ο κ. Καραλίδης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» και κάνοντας αναφορά σε μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην διοίκηση της Περιφέρειας, σημειωτέον ότι αυτά τα ίδια μέσα ενημέρωσης, όταν ήταν ο ίδιος στην εξουσία, στήριζαν τις πολιτικές του, ενώ τώρα άλλαξαν στρατόπεδο, είπε ότι αυτά τα έργα τα σχεδίασε και βρήκε τους πόρους η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας όπως της γέφυρας του Πολυσίτου και των Πηγαδίων, επισημαίνοντας ότι ο οδικός άξονας του Πολυσίτου, προϋπολογισμού 7εκ. ευρώ, κινδυνεύει λόγω των καθυστερήσεων να μην τελειώσει.
Επίσης έκανε αναφορά στον αναδασμό της Γενησέας που προγραμματίστηκε από την προηγούμενη διοίκηση όπου και αυτό, όπως ανέφερε, κινδυνεύει να απενταχθεί, καθώς επίσης εξέφρασε φόβους ότι καθυστερεί υπερβολικά ο δρόμος Ξάνθης Πόρτο Λάγος.
Έκανε αναφορά στην 15μηνη παρουσία του κ. Παυλίδη στην διοίκηση της Περιφέρειας και το ανύπαρκτο του έργο.
Έκανε αναφορά στους αγρότες του Έβρου οι οποίοι με εξώδικό τους ζητούν από τον Περιφερειάρχη να τους γνωρίσει αν θα πρέπει να σπείρουν ή θα πλημμυρίσουν τα χωράφια τους από τα πλημμηρικά φαινόμενα.
Εξέφρασε τους φόβους του ότι λόγω των καθυστερήσεων και του όχι σωστού προγραμματισμού, υπάρχει κίνδυνος στο 2016 να υπάρξουν μηδενικές εισροές από το ΕΣΠΑ.
Καυτηρίασε την διοίκηση για το χωροταξικό, έτσι όπως κατέγραψε την εικόνα από τους δημάρχους του Βορείου Έβρου που επισκέφτηκε, όπου, όπως σημείωσε, δεν ελήφθησαν υπ όψιν τα μνημεία, τονίζοντας ότι όλα αυτά, τα έχει καταγράψει η παράταξη του και θα τα καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ελέγχοντας, όπως είναι ο θεσμικός του ρόλος, την διοίκηση.
Έκανε αναφορά στην διαμάχη που υπάρχει μεταξύ του νοσοκομείου της Ορεστιάδος και του Διδυμοτείχου, για τα αδρανή υλικά όπου υπάρχουν στα χωράφια των γεωργών λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Γ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ: «Θα τα πούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο»

Κλήθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Παυλίδης για να συμμετάσχει στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» την επομένη για να πάρει θέσει σε αυτά που καταμαρτυρεί η μείζονα αντιπολίτευση και φανερά εκνευρισμένος, δεν καταλάβαμε αν τα είχε με τον παρουσιαστή της εκπομπής ή με τον καταγγέλλοντα επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Φ. Καραλίδη και σίγουρα, μία διευκρίνηση θα ήταν, θεωρούμε απαραίτητη, με δεδομένου ότι η εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» δεν αποκλείει κανέναν.
Η απάντηση του κ. Περιφερειάρχη στο κάλεσμα μας στην εκπομπή ήταν ότι αυτός δουλεύει και δεν έχει χρόνο για να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και φυσικά αυτό είναι λογικό και το ασπαζόμεθα, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να ενημερώνονται και οι πολίτες που στην τελική, αυτοί επιλέγουν ποιος θα τους διοικήσει και όσο ποιο καλά είναι ενημερωμένοι τόσο ποιο σωστά αποφασίζουν.
Ήταν επικριτικός και προς τους δημοσιογράφους οι οποίοι δεν πήραν χαμπάρι ότι η πρώτη φάση του χωροταξικού υλοποιήθηκε.
Του ζητήσαμε να σχολιάσει τις θέσεις του κ. Καραλίδη σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα και απάντησε λέγοντας ότι επί τέσσερα χρόνια, όταν ήταν στην διοίκηση της περιφέρειας κ. Γιαννακίδης, δεν έκανε απολύτως τίποτε και άφησε τα αναχώματα του Έβρου υπό διάλυση για να συνεχίσει λέγοντας, πώς τώρα, αυτός και οι συνεργάτες του τρέχουν να συμμαζέψου τα ασυμμάζευτα και χωρίς την οικονομική ευχέρεια που είχε ο κ. Γιαννακίδης, για να τελειώσει λέγοντας ,πώς στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί και όσο για το χωροταξικό, ανέφερε, είναι ακόμη ανοιχτό και θα ακούσει τις προτάσεις του κ. Καραλίδη στο Περιφερειακό συμβούλιο.