Χρησιμοποιώντας την σκληρή γλώσσα της αλήθειας ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Σ. Μωραίτης, στηλιτεύει στην ανακοίνωση του, την συμπεριφορά του θεσμικού εκπροσώπου των επαγγελματιών της Ξάνθης κ. Μπατζακίδη ο οποίος ήρθε στην συνάντηση των φορέων της Ξάνθης προκειμένου να εκπροσωπήσει τους Επαγγελματίες και να προβάλλει τα προβλήματα τους, αυτός, (ο κ. Μπατζακίδης), λέγοντας ψέματα ότι θα μιλήσει, σύμφωνα με τον κ. Μωραίτη, είδε και απήλθε χωρίς στην ουσία να πράξει αυτά που απορρέουν από τον θεσμικό του ρόλο.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Μπατζακίδης ένα 24ωρο μετά τη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων στο Επιμελητήριο Ξάνθης είναι κατώτερο του κορυφαίου συνδικαλιστικού θεσμού που εκπροσωπεί, της Ο.Ε.Β.Ε. Ν Ξάνθης. Δυστυχώς όμως είναι επάξιο της συνδικαλιστικής ΠΑΡΑΚΜΗΣ. Ο κ. Μπατζακίδης κλήθηκε και αποδέχθηκε να παραβρεθεί στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο. Παραβρέθηκε έστω και με καθυστέρηση μισής ώρας. Κλήθηκε να ανεβεί στο πάνελ της σύσκεψης καθώς και επανειλημμένα κλήθηκε να τοποθετηθεί προτείνοντας θέσεις, προτάσεις και λύσεις. Αλλά διατεινόμενος ότι θα το πράξει αφού μιλήσουν οι εκπρόσωποι των άλλων φορέων δεν το έπραξε ποτέ και τελικά αποχώρησε σιωπηρά αφήνοντας άναυδους όλους τους παριστάμενους των παραγωγικών φορέων αλλά και όλους όσους παρακολουθούσαν την ανοιχτή σύσκεψη. Πώς είναι δυνατόν να πείσει όλους αυτούς με την απέλπιδα προσπάθεια του συγκεκριμένου δελτίου τύπου που εξέδωσε μετά από ένα ολόκληρο 24ωρο, ισχυριζόμενος ότι την Παρασκευή η Ο.Ε.Β.Ε. πήρε απόφαση να μην συμμετάσχει σε τέτοιου είδους συσκέψεις και μάλιστα κατά πλειοψηφία. Ο σοφός λαός μας λέει «ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ». Και όλα αυτά διότι το Επιμελητήριο Ξάνθης «τόλμησε» να συγκαλέσει ανοιχτή σύσκεψη των παραγωγικών φορέων ανταποκρινόμενο στις εκκλήσεις, «κραυγές» αγωνίας των εμπόρων, βιοτεχνών, βιομηχάνων και επαγγελματιών του νομού μας προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, θέσεις, προτάσεις και λύσεις σε ένα δημοκρατικό διάλογο και να συζητήσει με τους εκλεγμένους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού μας. το Επιμελητήριο όχι μόνο έχει αυτό το δικαίωμα, αλλά την υποχρέωση να συζητά, να συσκέπτεται, να συνθέτει, να επικοινωνεί με τα μέλη του αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού μας, να προτείνει και να προωθεί λύσεις ενημερώνοντας και συμβουλεύοντας τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Δεν ανεχόμαστε από κανέναν γραφικό να μας στερεί το δικαίωμα να συζητάμε δημοκρατικά, να συναποφασίζουμε, να ανταλλάσουμε προτάσεις, να είμαστε ενωμένοι προκειμένου να βρίσκονται δίκαιες λύσεις αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων που πλήττουν βάναυσα η φοροκαταιγίδα και η «λαίλαπα» των μνημονίων, τα μέλη μας. Πολύ δε περισσότερο, αυτοί οι οποίοι μας εγκαλούν δεν έχουν καμία απολύτως πρωτοβουλία να επιδείξουν καθώς δεν έχουν πραγματοποιήσει εδώ και 1,5 χρόνο που εκλέχθηκαν, ούτε μία Γ.Σ. για τα μέλη τους, λες και είναι όλα ρόδινα. Το μόνο που κάνουν να τηλεφωνούν κάθε εβδομάδα, ο κ. Μπατζακίδης στο Επιμελητήριο και στον Πρόεδρο του, για το πότε θα εισπράξουν τα χρήματα που χρηματοδοτείται η Ο.Ε.Β.Ε. από τις εισφορές του Επιμελητηρίου που εισπράττονται από το υστέρημα των μελών του.
Δεν πτοούμαστε από «ρυπαρογραφήματα» των γνωστών σε όλους «ελεεινών κονδυλοφόρων» που υπακούουν διαχρονικά στα εκάστοτε «αφεντικά» τους και έχουν στόχο να μηδενίσουν, απαξιώσουν κάθε πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης υποσκάπτοντας την ενότητα των παραγωγικών τάξεων. Άλλωστε το «έργο» αυτό το έχουμε ξαναδεί από όλους αυτούς πολλές φορές κατά το παρελθόν κυρίως όμως όταν ο σημερινός Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης το 2008 με μια «χούφτα» επιμελητηριακών έδωσε τη μάχη και απέτρεψε στη Λεύκη Ξάνθης την εγκατάσταση ενός μεγαθηρίου της ΑΘΩΝΙΚΗΣ, 20.000 τ.μ., που θα είχε μετατρέψει την αγορά και την πόλη της Ξάνθης σε αγορά – πόλη «φάντασμα». Τους υπενθυμίζουμε ότι τότε ήμασταν απελπιστικά μόνοι, πάραυτα κατορθώσαμε να πείσουμε την πλειοψηφία των νομαρχιακών συμβούλων με δίκαιες και αδιάψευστες θέσεις και προτάσεις και πετύχαμε την ματαίωση. Η πρόταση της πλειοψηφίας αλλά και της αντιπολίτευσης της Νομαρχίας Ξάνθης ήταν ενιαία και υπέρ της εγκατάστασης.
Θα συνεχίσουμε δυναμικά, ενωμένοι με όλους τους παραγωγικούς φορείς, τους εκπροσώπους, τους απλούς επιχειρηματίες τον αγώνα εναντίον των μεγαλοσυμφερόντων, των πολυεθνικών και των λαθρεμπόρων, παραεμπόρων που καταληστεύουν το ελληνικό Κράτος, το ψωμί των χειμαζόμενων συναδέλφων μας και αφήνουν τα ασφαλιστικά ταμεία άδεια. Δίνοντας το δικαίωμα στις μνημονιακές κυβερνήσεις να φορτώνουν αυτό το οικονομικό κενό ως βολικές λύσεις, ως «ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ» στους ανυπεράσπιστους μικρομεσαίους. Θα το πράξουμε αν χρειαστεί και χωρίς τους ελάχιστους εκπροσώπους της συνδικαλιστικής παρακμής.
Τέλος πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν ήμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι οι «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» υπήρχαν μόνο στην ιστορία και στο παρελθόν.