Σύμφωνα με τους δύο δημάρχους Χ. Δημαρχόπουλο πρόεδρο του ΣΔΑΝΞ και Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, το θέμα με την διένεξη των δύο που καθυστερούσαν τα υπογράψουν την σχετική σύμβαση και να υλοποιηθεί το προγραμματισμένο έργο ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται πώς βρίσκεται στην τελική ευθεία μετά την έκφραση καλής θέλησης τους στην προγραμματισμένη τους συνάντηση την Δευτέρα να λυθεί.
Φιλοξενούμενοι και οι δύο Δήμαρχοι στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην επικαιρότητα» δεσμεύτηκαν ότι θα τα «βρούνε» για να μην χαθεί το έργο που όπως είπαν τουλάχιστον για μία δεκαετία δεν θα απασχολήσει κανέναν με δεδομένο ότι σχεδιάστηκε για αυτό το χρονικό βάθος.
Και οι δύο δήμαρχοι δεν παραδέχτηκαν ότι «γκρίνιαζαν» για άσχετους λόγους και απλά, όπως είπαν και οι δύο, είναι θέμα διαφορετικής οπτικής του προβλήματος.
Ας ελπίσουμε ότι οι δύο δήμαρχοι την Δευτέρα θα τα «βρούνε» και δεν θα χαθεί η διαχείριση αυτού του μεγάλου κονδυλίου από τον νομό με γνώμονα πάντοτε ότι η ΔΙΑΜΑΑΘ παραμονεύει στην γωνία με την ευλογία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αναφέρει ότι αν μέχρι τέλους του χρόνου, αν δεν βρεθεί λύση μεταξύ των δύο δημάρχων, τότε αυτό το κονδύλι και το έργο, μετατρέποντας φυσικά τον ΧΥΤΑ του Τοπείρου χώρο φιλοξενίας των απορριμμάτων όλης της Περιφέρειας, θα το διαχειριστεί η ίδια και που μαθαίνουμε ότι έχει και τις ευλογίες αυτή η επιλογή του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη.
Καλή η Περιφερειακότητα, δεν λέμε, αλλά είναι κρίμα αυτά τα χρήματα που προορίζονται για τον νομό Ξάνθης αποκλειστικά, να μοιραστούν σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες. Ιδού κύριοι Δήμαρχοι η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Βρείτε λύση. Πέντε πάνω πέντε κάτω, είναι βέβαιο ότι και οι δύο σας εκπροσωπείτε τα συμφέροντα των Ξανθιωτών.