Σύμφωνα με την πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης κ. Δέσποινα Κάλφα, 6 φαρμακεία θα υποστηρίζουν τους Ξανθιώτες όσο διαρκούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών οι οποίοι και εναντιώνονται στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να κάνει τα «χατίρια» των πολυεθνικών με το νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση.
Ειδικότερα όπως είπε η κ. Κάλφα, θα εξυπηρετούν τους Ξανθιώτες τα δύο διανυκτερεύοντα φαρμακεία και τα 4 τα οποία θα ανοίγουν κάθε δύο ώρες συμμετέχοντας κυλιόμενα στην απεργιακή διαδικασία.
Εκείνο που έχει πλέον μεγάλη σημασία και δυστυχώς δεν το λαμβάνει υπ όψη της η κυβέρνηση είναι ότι οικονομικά ασθενείς και συνταξιούχοι συμπολίτες μας, αν περιοριστεί η δραστηριότητα των φαρμακείων έτσι όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, είναι ότι το «τεφτέρι» στα φαρμακεία θα εξαλειφθεί με δεδομένο ότι αν οι πολυεθνικές εγκατασταθούν στον τόπο μας με την απρόσωπη λειτουργία τους, θα στερήσουν από τους προαναφερόμενους πολίτες το φάρμακό τους γιατί απλούστατα δεν θα έχουν να το πληρώσουν.
Πριν η κυβέρνηση βάλλει στην λογική ανταγωνισμού τους φαρμακοποιούς και γενικότερα την διακίνηση του φαρμάκου, θα πρέπει να λάβει υπ όψη τα 96 φαρμακεία του νομού Ξάνθης, τα οποία τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Αν κλείσουν τι θα γίνει; Θα δημιουργηθούν και άλλοι άνεργοι; Θα μπορέσουν να τους απορροφήσουν οι πολυεθνικές σαν ειδικευμένους εργαζόμενους έστω και με τις μηνιαίες αποδοχές των 580 ευρώ; Θα μπορέσει να στηρίξει τους φτωχοποιημένους συμπολίτες μας δίνοντας τους τα φάρμακα όταν αυτοί τα χρειάζονται; Ο ιδιοκτήτης των τραστ, που υποχρεώνεται ή θέλει να εξυπηρετήσει η κυβέρνηση και οι οποίοι δεν θα είναι φαρμακοποιοί, τα φάρμακα που θα προωθούν ως εμπόρευμα θα «γιάνει» τους ασθενείς ή απλά στο όνομα του κέρδους θα προωθούνται φάρμακα αμφιβόλου αποτελέσματος στην υγεία;
Τα ερωτηματικά βέβαια συνεχίζονται αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει την μία πλευρά και ως συνήθως τους Έλληνες μικρομεσαίους επαγγελματίες, απλά τους φορολογεί, μέχρι να τους εξοντώσει και να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους που έχουν κυρίως κοινωνικό χαρακτήρα.