Τις ανησυχίες του για μια Ευρωπαϊκή Ένωση που «δεν είναι σε καλή κατάσταση» εξέφρασε με ιδιαίτερη ένταση, σήμερα, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Την περασμένη εβδομάδα, από τον προσφυγικό δρόμο των Βαλκανίων είδαμε πρόσφυγες να περνάνε από τα παγωμένα ποτάμια, τις κακουχίες και το κρύο, και σε λίγο θα τους βλέπουμε μέσα στα χιόνια», είπε ανοίγοντας την ομιλία του.

Απηύθυνε «κατηγορώ» στα κράτη-μέλη που δεν εφαρμόζουν τις δεσμεύσεις τους προκαλώντας καθυστερήσεις στην υλοποίησή των αποφάσεων της ΕΕ, αλλά και που δείχνουν μη ικανά να συζητούν μεταξύ τους για τα κοινά προβλήματα. Απόδειξη, όπως είπε, ότι χρειάσθηκε να πάρει την πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οργάνωση της συνάντησης της Κυριακής με τις Βαλκανικές χώρες.

«Θα έπρεπε τα κράτη-μέλη να συζητούν φυσιολογικά μεταξύ τους, πολυμερώς και διμερώς. (…) Να δίνουν πληροφορίες για το κοινό θέμα που τους απασχολεί. Μια τέτοια συζήτηση σαν αυτή της Κυριακής δεν θα έπρεπε να αποτελεί εξαίρεση και δεν θα χρειαζόταν η δική μας πρωτοβουλία. Αυτό δείχνει ότι η ΕΕ δεν είναι σε καλή κατάσταση» τόνισε και προσέθεσε: «Η Ευρώπη δεν κτίζεται με το να πολεμάει ο ένας τον άλλον, αλλά με το να συνεργάζεται ο ένας με τον άλλο».

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ