Πριν ξεκινήσουμε την συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη της Ξάνθης του θέσαμε το θέμα της στέγασης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης η οποία για λόγους ανωτέρας βίας έμεινε από στέγη.
Ανέφερε ότι έδωσε το οκ να παραχωρηθεί ο χώρος στην Λευκίπου στις καπναποθήκες όπου και στεγάζονται και άλλοι σύλλογοι, όμως καθαρά γραφειοκρατικοί λόγοι δεν επέτρεψαν να αποδεσμευτεί το Κονδύλη για τις απαραίτητες επισκευές. Οπότε, όπως σημείωσε, είναι θέμα χρόνου να εκταμιευτούν τα χρήματα και να αρχίσουν οι επισκευές.

Κάθετος ήταν το πρωί της Δευτέρας που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα ο κ. Ζαγναφέρης στην απάντηση του και μετά από ερώτημα τι γίνεται με τον έλεγχο της παραοικονομίας λέγοντας ότι τα ΚΕΛΑΥΕ δουλεύουν, όμως, συνέχισε, είναι τόσο βαριά τα πρόστιμα που σε πρώτη φάση συστήνουν σε αυτούς που είναι μεροκαματιάρηδες μεν, συντελούν στην παραοικονομία δε να σταματήσουν να συμβάλουν στην αύξηση της παραοικονομίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Ζαγναφέρης, είναι υπαρκτό το πρόβλημα της παραοικονομίας όμως τα ΚΕΛΑΥΕ λειτουργούν κανονικά και μάλιστα είπε ότι μπορεί να δώσει στοιχεία. Αποφεύγουν μάλιστα, σημείωσε, να κόψουν πρόστιμα στους μικρούς γιατί είναι πολύ βαρύ όμως, όπως σημείωσε, αν δεν συμμορφωθούν θα είναι βαρύς ο πέλεκυς.
Μιλώντας για την προετοιμασία της αντιπεριφέρειας σχετικά με τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών έργων και την στήριξη της ορεινής περιοχής σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ανέφερε ότι έχουν μισθωθεί βαριά μηχανήματα οπότε είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε καιρική δυσκολία.
Επίσης δεσμεύθηκε ότι το έργο της ασφαλτόστρωσης της Εθνικής οδού Ξάνθη Πόρτο Λάγος που έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει, αυτό, τόνισε, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.
Ο λόγος που το έργο ενώ είχε δημοπρατηθεί και οι ημερομηνίες τρέχουν δεν ξεκίνησε, είναι τα λεγόμενα capital controls, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι αρκετοί οι εργολάβοι που εκμεταλλεύονται καταστάσεις, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν εννοεί και τον παρόντα εργολάβο που ανέλαβε το έργο ύψους 1εκ. περίπου.
Του ζητήσαμε να μας πει αν θα στηρίξει την πρωτοβουλία του ΕΒΕ Ξάνθης για μία πανξανθιώτικη αντίδραση ενάντια στην φοροκαταιγίδα από την πλευρά της κυβέρνησης, είπε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν γίνει επανειλημμένα κατά το παρελθών και έχουν σταλεί του κόσμου τα ψηφίσματα, αλλά οι κυβερνήσεις κάνουν πάντοτε αυτό που θέλουν.