Oύτε στην 8η αγωνιστική της Super League κατάφερε ο Πανθρακικός να γευτεί για πρώτη φορά το… νέκταρ της νίκης στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς σκορ (0-0) στο κυριακάτικο τοπικό ντέρμπι με την Skoda Ξάνθη.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με δυνατές προσωπικές μονομαχίες, ειδικά στο χώρο του κέντρου, χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς έμπνευση στις επιθετικές της ενέργειες και η άμυνα των γηπεδούχων κατάφερνε να απομακρύνει τους (όποιους) κινδύνους. Η σημαντικότερη, πάντως, ευκαιρία του Α’ μέρους ανήκε στον Πανθρακικό. Συγκεκριμένα στο 24ο λεπτό ο Ντιγκινί έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Τσέναμο απέκρουσε εντυπωσιακά πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Στην επανάληψη, η Ξάνθη ανέβασε στροφές και πίεσε την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 59ο λεπτό μάλιστα είχε την ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ. Τότε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο, ο Λισγάρας έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ.

Στο τελευταίο 20λεπτο η ομάδα του Λουτσέσκου ανέβηκε πιο ψηλά, ψάχνοντας για το γκολ, ενώ η ομάδα της Κομοτηνής είχε ως πρώτη προτεραιότητα της να κρατήσει ανέπαφη την εστία του Αθανασιάδη και προσπαθούσε ν’ απειλήσει με ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Σε μια από αυτές, στο 74′, λίγο έλειψε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Τότε ο Χασομέρης εξ’ επαφής έκανε την κεφαλιά, αλλά έδιωξε εντυπωσιακά, απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Η Ξάνθη, λοιπόν, είχε τον έλεγχο, αλλά ο Πανθρακικός έχασε τις δύο πιο σημαντικές ευκαιρίες του αγώνα, ο οποίος τελικά έληξε χωρίς τέρματα.

Κίτρινες: Χασομέρης – Ζαραδούκας, Βασιλακάκης

Πανθρακικός (Δ. Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (46’ Χρήστου), Σερφά, Μεχία, Λαδάκης (79’ Ροτζέριο), Ντιγκινί, Χαβίτο, Χασομέρης, Ντε Σόουζα.

SKODA Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Τριάδης (46’ Σολτάνι), Λουσέρο (72’ Κρίστοφερ), Βασιλακάκης, Χερέα, Φλίσκας, Νιέτο (61’ Ντιμιτρόφ), Καπετάνος, Λισγάρας, Ζαραδούκας.