Αυξάνονται τα προβλήματα του νοσοκομείου Ξάνθης με την απομάκρυνση ειδικών γιατρών, με τις αποσπάσεις τους και με την λήξει της σύμβασης των επικουρικών που θα πραγματοποιηθεί τέλος Δεκεμβρίου και οι γιατροί με πρώτο τον υπεύθυνο του νευρολογικού τμήματος κ. Νικηφορίδη Δημητρίου του νοσοκομείου της Ξάνθης να εκφράζει τον φόβο του ότι με όλα αυτά που γίνονται στο νοσοκομείο της Ξάνθης που συμπαρασύρουν και αποδυναμώνουν και τα Κ.Υ. του νομού, ενδυναμώνεται η βεβαιότητα ότι το Νοσοκομείο μετατρέπεται σιγά σιγά σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Εμείς λέμε ναι, να γίνει Κ.Υ. αστικού τύπου το Νοσοκομείο της Ξάνθης αλλά…
Θα πρέπει τα τμήματα βραχείας νοσηλείας να είναι πανέτοιμα να κρατήσουν ζωντανούς τους ασθενείς της Ξάνθης αν αυτοί πρόκειται να διακομισθούν σε μεγαλύτερα νοσοκομεία.
Το τμήμα των επιγόνων περιστατικών να είναι επανδρωμένα με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Να κλείσουν όλες οι κλινικές και να κατεβούν όλοι οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων στα εξωτερικά ιατρεία και από εκεί και πέρα το ΕΚΑΒ να γίνει πραγματικό ΕΚΑΒ και όταν απαιτείται μεταφορά να γίνεται μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο και για τα άκρως επείγοντα προς μεταφορά επεισόδια, να υπάρχει διαθέσιμο μην πω «παρκαρισμένο» στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου της Ξάνθης σε 24ωρη βάση ελικόπτερο σούπερ πούμα και τα όμορα ή όχι νοσοκομεία που θα υποδέχονται όλα τα σε δεύτερο βαθμό υγείας επεισόδια, να ανταποκρίνονται άμεσα και έγκαιρα για να σώζονται οι ζωές όλων των Ξανθιωτών ανεξάρτητα σε ποια πόλη θα νοσηλευτούν.
Τα Κέντρα υγείας να γίνουν οργανωμένα ιατρεία να έχουν θαλάμους βραχείας νοσηλείας και να είναι σε θέση την κάθε στιγμή να στείλουν το επεισόδιο όχι στο Κ.Υ. αστικού τύπου στην Ξάνθη, αλλά στο νοσοκομείο το οποίο, όπου θέλει ας βρίσκεται, αρκεί να είναι οργανωμένο και έτοιμο να γιατρέψει τον κοσμάκη με κόστος μόνο τον χρόνο μεταφοράς.
Ορίστε κύριοι υπεύθυνοι της υγείας. Μετατρέψτε το νοσοκομείο της Ξάνθης σε Κ.Υ. αστικού τύπου, διαφορετικά επανδρώστε το και αφήστε να λειτουργήσει φροντίζοντας για την υγεία των Ξανθιωτών.
Σύμφωνα λοιπόν με την δέσμευση του Διοικητού της 4ης ΥΠΕ, η οποία έλεγε στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» ότι όσοι διαδίδουν πώς προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μετατρέψει το Νοσοκομείο της Ξάνθης σε Κ.Υ. αστικού τύπου είναι ψεύτες και πονηροί, τότε θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα τα λόγια του ενισχύοντας το νοσοκομείο με προσωπικό γιατί απλούστατα τον Δεκέμβριο ναι μεν θα προσληφθούν όπως είπε 11 επικουρικοί γιατροί, αλλά λήγει η σύμβαση άλλων δέκα οπότε το νοσοκομείο θα επανέλθει στην σημερινή κατάσταση η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο.
Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να πάει σε ιδιώτες γιατρούς να βρει την υγειά του γιατί το κράτος ποιο μπαταχτσίδικο από ποτέ, τους οφείλει ή έχει μειώσει το κόστος νοσηλείας οπότε δεν συμφέρει ούτε στον ασθενή αλλά ούτε και στον ιδιώτη γιατρό που είναι επαγγελματίας, να ασχοληθεί με το αντικείμενο όπως και κάτι αντίστοιχο γίνεται στους φαρμακοποιούς.
Με όλα αυτά δυστυχώς η υγεία των Ξανθιωτών πάει περίπατο και αλλοίμονο σε αυτούς που δεν θέλουν να παραδεχτούν την πραγματικότητα.
Τελικό συμπέρασμα. Ορίστε κύριε Διοικητά τολμήστε, μετατρέψτε το σε Κ.Υ αστικού τύπου αλλά αν αρχίσουν οι Ξανθιώτες και βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα μην πείτε ότι φταίει το ΕΚΑΒ που δεν πρόλαβε να τους διακομίσει.