Η στρατηγική της Datamed εστιάζεται στη σύναψη συνεργασιών με διεθνείς και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο της Υγείας. Στα πλαίσια αυτά, ανακοινώνεται η σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τη Marand, η οποία κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά Πληροφορικής Υγείας, έχοντας υλοποιήσει μεγάλης κλίμακας έργα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η Μηχανογράφησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Μόσχας (περισσότεροι από 20 εκατομμύρια ηλεκτρονικοί φάκελοι Υγείας ασθενών, με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ηλεκτρονικά έγγραφα), τμήμα του NHS στη Μ. Βρετανία, καθώς και το σύνολο εθνικών εγκαταστάσεων Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας σε Πορτογαλία, Βραζιλία, Σλοβενία.
Αντικείμενο της συνεργασίας αποτελεί η από κοινού υλοποίηση και προώθηση καινοτόμων λύσεων Πληροφορικής Υγείας σε θέματα διαχείρισης δεδομένων υγείας και ηλεκτρονικού φακέλου ασθενή, πληροφοριακών συστημάτων νοσοκομείων και λύσεων e-health και m-health), σε Ελλάδα, Κύπρο και Μέση Ανατολή,
O κ. Αντώνης Μπιλλήρης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Datamed δήλωσε: “Η συνεργασία μας με την Marand ανοίγει το δρόμο σε νέες ευκαιρίες και τάσεις της αγοράς στον τομέα του e-health και m-health και μας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε περαιτέρω τη δυναμική μας παρουσία στην αγορά της υγείας, τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και διεθνώς. Οι λύσεις της Marand έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες της Ελλάδας στη μηχανογράφησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να δώσουν νέα διάσταση στις λύσεις μηχανογράφησης των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Νοσοκομεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Κέντρα Υγείας). Η προώθηση και αξιοποίησης των λύσεων της Marand θα βοηθήσει τη Datamed στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της, στην εισαγωγή νέων καινοτόμων λύσεων με πλήρη συμμόρφωση στα διεθνή πρότυπα, καθώς και στην περαιτέρω διεθνοποίησης της εταιρίας που αποτελεί στρατηγικό της στόχο.”
Από την πλευρά της Marand o κ. Tomaz Gornik, Chief Executive Officer χαιρέτησε την συνεργασία λέγοντας: “Γνωρίζοντας την ποιότητα δουλειάς της Datamed και την ηγετική της θέση στο χώρο της Πληροφορικής Υγείας, την καλωσορίζουμε στους συνεργάτες μας. Η συνεργασία με τη Datamed θα δώσει νέα δυναμική στις λύσεις της Marand και θα της δώσει τη δυνατότητα να προωθήσει τις λύσεις της σε νέες αγορές, με σημαντική δυναμική.”