Αποδεικνύεται τελικά ότι τα έργα που γίνονται στο λόγια, πνίγουν τους μαθητές αφού σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Τοπείρου Θανάση Λουκμακιά, πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής ότι στον ομώνυμο δήμο ένα σχολείο σε χωριό που δεν μας ανέφερε, πλημμύρισε από την νεροποντή και ας μην ξεκίνησε ακόμη ο χειμώνας.
Σαφώς και δεν θα δικαιώσουμε την Μαρία Καραλευθέρη η οποία είχε δίκιο για τα έργα της δημοτικής αρχής που τα χαρακτήρισε ανύπαρκτα, όμως και ο δήμαρχος Τοπείρου απέδειξε με… λόγια ότι κάνει έργα και βάφει τα σχολεία, κατάθεση που έκανε στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην επικαιρότητα».
Το τελικό αποτέλεσμα των λόγων και των…έργων και των δύο πολιτικών οντοτήτων είναι ότι πλημμύρισε ένα σχολείο γιατί προφανώς κανένας δεν έκανε κάποιο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή, βλέπε αντιπεριφέρεια, αλλά και κανένας δεν συντήρησε το σχολείο για να μην πάρει νερά και πνιγούν οι μαθητές.
Τα λόγια είναι περιττά και τα αυγά δεν βάφονται…με λόγια.
Να φανταστεί κανείς ότι ο χειμώνας δεν άρχισε καν και ακόμη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκοψε ΟΛΕΣ τις χρηματοδοτήσεις από την αυτοδιοίκηση.
Τα χρόνια που οι μεγαλύτεροι όταν ήταν στα χωριά μαθητές, κουβαλούσαν ξύλα στα σχολεία για να ζεσταθούν, είναι μπροστά και φυσικά δεν θα φταίει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.