Με στόχο την προσέλκυση της βορειοδυτικής Ευρώπης η Αντιπεριφέρεια τουρισμού της ΑΜΘ και με την στήριξη του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, εντάχθηκαν δύο αεροπορικά δρομολόγια από την Μεγάλη Βρετανία που θα μεταφέρουν τουρίστες στην Χρυσούπολη με προορισμό την Θάσο αλλά και τον όμορο νομό της Ξάνθης αφού, όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μ. Αμοιρίδης, είδη ξενοδοχειακές μονάδες της Ξάνθης, συνομιλούν με τους διοργανωτές της Μ. Βρετανίας βάζοντας στο «παιγνίδι» και την Σταυρούπολη.
Στην συνομιλία μας με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μ. Αμοιρίδη, βγήκε το συμπέρασμα ότι το «Ήλιος θάλασσα» είναι μέσα στον άμεσο καλοκαιρινό προορισμό αυτών των περιοχών της Ευρώπης όμως, με στοχευόμενες κινήσεις, γίνεται προσπάθεια να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό στην περιοχή μας προωθώντας και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. «Πεντακόσια σημεία στην Μ. Βρετανία θα μιλούν για την Ξάνθη». Ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι μία δύσκολη αγορά αυτή που κάνουμε προσπάθεια να ανοίξουμε γιατί, λόγο του κλίματος που υπάρχει στην Χώρα μας, οι επενδυτές τουρισμού είναι επιφυλακτικοί».
Σύμφωνα με τον Μ. Αμοιρίδη, η αύξηση του τουρισμού φέτος στην περιοχή μας αγγίζει το 15% παρ όλο που οι Έλληνες λόγω της κρίσης φέτος δεν μετακινήθηκαν.
Στον άμεσο σχεδιασμό είναι η διέλευση λεωφορείων από τα σύνορα της Μάκαζα και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Από την Ελληνική πλευρά δεν υπάρχει πρόβλημα, σημείωσε. Τακτοποιήθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και περιμένουμε όπως χαρακτηριστικά είπε την Βουλγάρικη πλευρά όπου και προσανατολίζεται σε μία ακόμη γραμμή εισόδου στην Χώρα μας και ελέγχου των λεωφορείων. «Είναι θέμα χρόνου».
Από την πλευρά των κήπων όπου η περιφέρεια σκοπεύει στους Τούρκους Τουρίστες ήδη κατασκευάζετε άλλη μία λωρίδα εισόδου των λεωφορείων και αναμένετε απόφαση του ΥΠΕΞ για την βίζα των 72 ωρών.
Προσπάθεια να ανοιχτούμε στην αγορά της Ουκρανίας με την συμμέτοχη της ΠΑΜΘ στην κορυφαία έκθεση που θα γίνει τον Νοέμβριο καθώς επίσης στην συμμετοχή της Πανελλαδικής έκθεσης «Φιλοξένεια» και κάλεσε τους ιδιώτες του κλάδου να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια.