Άλλα δύο κρούσματα οζώδους δερματίτιδας εμφανίστηκαν στα χωριά Ηλιόπετρα και Παλιό Εράσμιο και οι υπηρεσίες αναγκάστηκαν να θανατώσουν άλλα 70 αγελάδες. Οι κτηνοτρόφοι ευελπιστούν ότι αυτά θα είναι τα τελευταία κρούσματα μιας και όπως λένε οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 100% των βοοειδών της Ξάνθης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ζωώδης δερματίτιδα έχει μεταφερθεί και στην Δράμα αλλά και στην Χαλκιδική.
Το πρόβλημα είναι ότι η Δράμα και η Χαλκιδική δεν έχουν εμβολιασθεί.
Ας ελπίσουμε ότι τα νέα από τις γειτονικές περιοχές δεν είναι αλήθεια και να γίνει πραγματικότητα η ευχή για όχι άλλα κρούσματα και καταστροφή του ζωικού κεφαλαίου.
Με δεδομένο δε ότι το κράτος δε είναι σε θέση να συντονιστεί αυτοί οι κτηνοτρόφοι θα ενώσουν την ατυχία και την μιζέρια τους με τους υπόλοιπους κτηνοτρόφους της ΑΜΘ και κυρίως αυτοί του Έβρου που θρηνούν όχι μόνο τα 5000 ζώα που θανατώθηκαν αλλά γιατί η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι ανίκανη να τους προστατεύσει από την ζημιά και φυσικά αδυνατεί αν τους φέρει την αισιοδοξία αποζημιώνοντας τους έγκαιρα και δίκαια.