Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων καλεί τα μέλη του Σώματος σε τακτική συνεδρίαση: «Σας προσκαλώ σε δημόσια τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων (έδρα Γενισέα) την 21η Οκτωβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/7.6.2010) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης»:

1. Εξέταση αίτησης του Ιωάννη Ιατράκη του Σωτηρίου-Παναγιώτη, κατοίκου Ξάνθης. (εισηγητές: Ιωακειμίδου Αθηνά Δικηγόρος, Νομικός του Δήμου).

2. Εκποίηση χωρίς δημοπρασία των οικοπέδων του οικισμού Λάγος κλήρωση δικαιούχων. (εισηγητής: Μαυρομάτης Δημήτριος Δικηγόρος, Νομικός του Δήμου).

3. Έγκριση της 1ης έκδοσης του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ) ΟΤΑ του Ν. Ξάνθης. (εισηγητής: Ελευθεριάδης Απόστολος Προϊστάμενος Τμήματος Καθαριότητας – Περιβάλλοντος).

4. Έγκριση μερικής τροποποίησης της αριθ. 65/2015 απόφασης της του Δημοτικού Συμβουλίου – μερική τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Αβδήρων (εισηγητής: Ελευθεριάδης Απόστολος Προϊστάμενος Τμήματος Καθαριότητας – Περιβάλλοντος).

5. Έγκριση διενέργειας της υπηρεσίας γα την «Επισκευή και συντήρηση των Οχημάτων του Δήμου Αβδήρων» για το έτος 2016», προϋπολογισμού 73.800,00 € με ΦΠΑ. (εισηγητής Κοσεϊδη Εμμανουήλ Μηχ/γο Μηχανικό Υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου).

6. Έγκριση διενέργειας της υπηρεσίας για «ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Δ.Ε. ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ» για το έτος 2015. (εισηγητής: Μουμτσάκης Γεώργιος Προϊστάμενος της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου).

7. Έγκριση διενέργεια της προμήθειας με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ» για το έτος 2016, για τις ανάγκες του Δήμου Αβδήρων, του Κέντρου Υποστήριξης & κοινωνικής φροντίδας Βρεφικής – Παιδικής & τρίτης ηλικίας, της Δ.Ε.Υ.Α. Αβδήρων και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (εισηγήτρια: Τσάκου Αρχοντία Προϊσταμένη των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου).

8. Έγκριση της 9ης τροποποίησης – αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου τρέχοντος έτους 2015. (εισηγήτρια: Τσάκου Αρχοντία Προϊσταμένη των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου).

9. Συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής Προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ. (εισηγήτρια: Τσάκου Αρχοντία Προϊσταμένη Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου)

10. Έγκριση διάθεσης δαπάνης για τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (εισηγήτρια: Τσάκου Αρχοντία Προϊσταμένη των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου).

11. Πρόσκληση προς το Δήμαρχο του αδελφοποιημένου Δήμου Λύσης της Κύπρου για συμμετοχή αντιπροσωπείας τους στις εορταστικές εκδηλώσεις στον οικισμό Αυξεντίου του Δήμου Αβδήρων – έγκριση διάθεσης δαπάνης. (εισηγητής: Δήμαρχος).

12. Έγκριση μετάβασης αντιπροσωπίας του Δήμου στην Ρωσία (εισηγητής: Δήμαρχος).

13. Εξέταση αιτήματος του Τμήματος Τοπογραφίας Εποικισμού και Αναδασμού Ξάνθης που αφορά την παραχώρηση προς χρήση δύο γραφείων στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Σουνίου (εισηγητής: Βαλασίδης Σταμάτιος Αντιδήμαρχος).

14. Εξέταση αίτησης του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «XANTHI RUNNERS» για παραχώρηση προς χρήση χώρου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου – τροποποίηση της αριθ. 112/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (εισηγητής: Δήμαρχος)

15. Έγκριση της συμμετοχής του Δήμου ως συνδιοργανωτής για την πραγματοποίηση του 2ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Δρόμου. (εισηγητής: Δήμαρχος).

16. Εξέταση αίτησης για οικονομική ενίσχυση του Σωματείου με την επωνυμία: «Ελπίς Γενισέας Ξάνθης – Αθλητικός – Πολιτιστικός Σύλλογος». (εισηγητής: Δήμαρχος).

17. Υλοποίηση πρακτικής άσκησης μαθητών ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ξάνθης στο Δήμο Αβδήρων. (εισηγητής: Βαλασίδης Σταμάτιος Αντιδήμαρχος).

18. Ανάκληση της αριθ. 55/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που φορά «Καθορισμός χώρου για την δημιουργία κοινωνικών λαχανόκηπων στο αγρόκτημα Γενισέας» – Έγκριση εκμίσθωσης. (εισηγητής: Δήμαρχος).

19. Έγκριση διαγραφής οφειλών πολιτών – οφειλετών από βεβαιωτικούς χρηματικούς καταλόγους του Δήμου μας. (εισηγητής: Βαλασίδης Σταμάτιος Αντιδήμαρχος).

20. Λήψη απόφασης διαχείρισης της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η «Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αβδήρων» (εισηγητής: Μαυρομάτης Δημήτριος Δικηγόρος Νομικός του Δήμου).