«Λαγός» η κ. Καραλευθέρη. Στα δύσκολα την «κοπανούσε». Γιατί δεν έμεινε στην αντιπολίτευση για να μας ελέγχει; Αλλά…την πούλησαν τα ίδια τα μέλη του συνδυασμού της μέχρι και Δεξιά έγινε από Αριστερή για να πάρει τον δήμο αλλά…»

Λαύρος ήταν σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου κατά της κ. Μαρίας Καραλευθέρη η ο οποία όπως δήλωσε στην Xanthitimes.gr ως ενεργός πολίτης, καυτηρίασε την δημοτική αρχή λέγοντας ότι δεν έχει να παρουσιάσει κανένα αξιόλογο έργο από την ανάληψη των καθηκόντων της.
Μιλώντας στον Α. Παυλικιάνο ο δήμαρχος Τοπείρου είπε ότι η κ. Καραλευθέρη πέρασε από όλες τις παρατάξεις με την στήριξη του και παρ όλα αυτά τάχθηκε απέναντί του. Ο ίδιος ο δήμαρχος ανέφερε ότι του κακοφάνηκε που η κ. Καραλευθέρη παρ όλο που έγινε «λαγός» από την θέση της επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τον ελέγχει μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, αντί να έρθει να ενημερωθεί από τον ίδιο. «Πώς δεν έγινε καμία δημοπρασία. Είναι τρείς έτοιμες και αναμένονται τα αποτελέσματα. Το ένα το έργο μάλιστα είναι ύψους 2,5εκ. ευρώ την στιγμή που προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα».
Στην συνέχεια με έντονο και επικριτικό ύφος ανέφερε ότι η κ. Καραλευθέρη εμφανιζόταν κάθε παραμονή των εκλογών και ζητούσε την ψήφο των συνδημοτών. «Εξ αιτίας της χάσαμε το ΚΥ και το πήραν τα Άβδηρα. Μιλάει και από πάνω»;
Στην συνέχεια ανέφερε ότι η κ. Καραλευθέρη ήταν όμηρος του αδελφού της και που φυσικά η υπόθεση πείρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. «Ακολουθούν και άλλα όπως 1,5 εκ ευρώ για το ΚΑΠΗ χωρίς τιμολόγιο και αποφάσεις και αυτά πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης, επίσης 750.000 ευρώ από διαγραφές για την άρδευση για κολλητούς και ημετέρους και αυτά πάνε στην δικαιοσύνη και όσο για το έργο της Σύνδεσης του χωριού Κύρνος με την Χρυσούπολη, ουδέποτε υπήρξε πρωτοβουλία από την προηγούμενη αρχή».

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Μιλώντας για τα αδέσποτα ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι οξύ και ότι αιτία για αυτό είναι το παράνομο κυνοκομείο το οποίο βρίσκεται στον χώρο του ΧΥΤΑ και μαζεύει εξωτερικά πολλά αδέσποτα και τα οποία, όπως δήλωσε ο ίδιος, ήταν αυτόπτης μάρτυρας σκύλων που έτρωγαν νεκρά ζωντανά και ότι αφού είναι πεινασμένα επιτίθενται στις σταυλικές εγκαταστάσεις της γύρω περιοχής. Τόνισε πώς είναι έτοιμος να καθίσει στο ίδιο το τραπέζι με όλους τους δημάρχους προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και κάλεσε την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει αυτήν την δράση πριν τα πράγματα χειροτερέψουν.
Επίσης έκανε αναφορά σε μία κυρία η οποία βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Θαλασσιά και τα συγκεντρώνει αλλά δεν προσφέρει ουσιαστικό έργο.

ΧΥΤΑ

Μιλώντας για τον ΧΥΤΑ ανέφερε ότι είναι καιρός να τα βρούνε με τον ΣΔΑΝΞ για να μην χαθεί η επένδυσει και βρεθεί στα χέρια της ΔΙΑΜΑΑΘ. «Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΔΑΝΞ ο κ. Δημαρχόπουλος είχε καλή διάθεση, πέντε πάνω πέντε κάτω θα τα βρούμε, όμως κάτι δεν πρέπει να πάρει και ο δήμος Τοπείρου που στην πλάτη των δημοτών μου, το παλιό πολιτικό σύστημα έπαιζε τα πολιτικά του παιγνίδια; Τον αδίκησαν τον Δήμο».