Το παραεμπόριο ζει και βασιλεύει.
Τι και αν το ΕΒΕ Ξάνθης και οι επαγγελματίες γκρινιάζουν και αναζητούν τρόπους προστασίας από το κράτος. Τι και αν, ελέω παραεμπορίου κλείνουν επιχειρήσεις και μικρομάγαζα Ξανθιωτών.
Το παραεμπόριο δυστυχώς για την υγιή οικονομία, ζει και βασιλεύει.
Μετά την Παλιά Χρύσα και τα Κιμμέρια, σειρά πείρε το χωριό Ζηλωτή το οποίο είχε την μουσουλμανική γιορτή όπου μεταξύ των πλανόδιων νόμιμων μικροεμπόρων έγινε η απόβαση από δεκάδων κλουβών Βουλγάρων πωλητών κάθε είδους εμπορεύματος το οποίο διαθέτει η ντόπια αγορά αλλά και μικροπλανόδιοι.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Μωραίτης που έκανε αναφορά στις επιπτώσεις του παραεμπορίου αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και η πολιτεία πρέπει να αφήσει τα ευχολόγια και να καταπιαστεί σοβαρά με το μεγάλο οικονομικό αυτό έγκλημα που συντελείται και ακούει στον όρο παραεμπόριο.
Αν, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η πολιτεία έκανε τους ελέγχους σωστά σε όλους και όχι μόνο στις «μαρίδες», τότε δεν θα χρειαζόταν η κυβέρνηση να αναζητά ισοδύναμα μέτρα γιατί οι φόροι από το νόμιμο εμπόριο θα υπερκάλυπταν την ανάγκη του κράτους σε πόρους υπέρ της κάλυψης των δανείων που πείρε η Χώρα μας από την τρόικα.