ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Την Παρασκευή στις 16 Οκτωβρίου του 2015 έγινε καθαρισμός της παραλίας του Ερασμίου από τον Δήμο Τοπείρου. Με την παρουσία του Δημάρχου Θωμά Μίχογλου, του Αντιδημάρχου κ. Χρυσόστομου Κοτόπουλου, του Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερασμίου κ. θανάση Τερζή, της Προέδρου της Β’ θμιας εκπαίδευσης του Δήμου κ. Τασούλας Καρκαλιάνη και του Αντιπροέδρου των ΚΑΠΗ του Δήμου κ. Νίκο Κιατίπη, συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου Ερασμίου μαζί με τους Καθηγητές τους. Αφού ευχαρίστησε τους μαθητές ο Δήμαρχος, τόνισε ότι σκοπός μας είναι πρώτα η εμπέδωση του πνεύματος εθελοντισμού για την καθαριότητα όχι μόνο των παραλιών αλλά και των Δημόσιων χώρων που εμείς οι ίδιοι ζούμε και κατά δεύτερον να μάθουν τα παιδιά για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια και ειδικά τα πλαστικά, τα οποία ( πλαστικά ) δυστυχώς έχουν την ικανότητα να μην διαλύονται με το πέρασμα των χρόνων και χρησιμοποιούνται ευρέως στην καθημερινότητα μας. Να σημειωθεί ότι ο χρόνος διάσπασης μιας πλαστικής συσκευασίας ( σακούλας – μπουκαλιού ) είναι 10 έως 50 χρόνια ενώ ενός γυάλινου μπουκαλιού είναι 500 χρόνια!
Οι μαθητές προμηθεύτηκαν από τον Δήμο προστατευτικά γάντια και σακούλες απορριμμάτων και με την καθοδήγηση και την συμμετοχή, του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου, των Προέδρων και των Καθηγητών μάζεψαν σκουπίδια ( κυρίως πλαστικά ).
Μπορεί αυτή ή κίνηση να ήταν μικρή μπροστά στο πρόβλημα των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης, η συμβολική όμως σημασία ειδικά για τα παιδιά των σχολείων του Δήμου είναι τεράστια.
Ο Δήμαρχος φανερά ικανοποιημένος, ευχαρίστησε τα παιδιά και στο τέλος της προσπάθειας προσέφερε σάντουιτς και χυμούς.