Ακόμη μία μεγάλη ποσότητα οστράκων ακατάλληλων για βρώση κατέσχεσε η Λιμενική Αρχή της Αλεξανδρούπολης. Ένα φαινόμενο που δέν λέει να σταματήσει μιας και ορισμένοι στο βωμό του κέρδους αδιαφορούν για την δημόσια υγεία. Η υπόθεση βρίσκει τόν δρόμο για την δικαιοσύνη.
Πεντακόσια ενενήντα κιλά (590 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε στη χερσαία ζώνη εντός του λιμένα Λάγους, εντοπίστηκε Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 49χρονο και συνοδηγό έναν 51χρονο, οι οποίοι μετέφεραν ποσότητα ύποπτων οστράκων.
Ανωτέρω Ε.Ι.Χ. όχημα διαπιστώθηκε ότι έφερε τριάντα πέντε (35) σάκους με όστρακα του είδους ”αχιβάδα”, υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους εξακοσίων πεντακοσίων ενενήντα κιλών (590 kg), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 49χρονος και ο 51χρονος, ενώ κατασχέθηκαν το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων.