Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι πολλοί από τους συλλόγους παραγωγής πολιτισμού στην Ξάνθη, δεν είναι μόνο για να παράγουν πολιτισμό, αλλά τον τελευταίο καιρό, αυτά τα μελίσσια ανθρώπων, αναπληρώνουν πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό, το έλλειμμα ανθρωπιάς που εμφανίζει η κυβέρνηση και η πολιτεία. Μία από αυτές της γωνιές ανθρωπιάς που έχουν στηθεί στην πόλη με τα χίλια χρώματα, είναι και το Λύκειο Ελληνίδων που κάθε φορά σε δοθείσα ευκαιρία κάνει κρυφά, αυτό που η πολιτεία είναι ανίκανη και αδιάφορη να κάνει.
Απούσης της πολιτείας και σύμφωνα με το ευχαριστήριο του συμπολίτη μας Πομάκου Ιρφάν Μεχμέτ Αλή από την Μάνταινα που η φωτιά στο σπίτι του πριν από λίγο καιρό κατέστρεψε παντελώς τα υπάρχοντα του, το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης στάθηκε αρωγός.
Ακολουθούν τα συγκινητικά λόγια του συντοπίτη μας, ευχαριστώντας τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων:
Αγαπητές φίλες και φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων, Δεν ξέρω πώς να σας ευχαριστήσω για την συγκινητική σας χειρονομία, που ήρθε μετά την φωτιά που κατέστρεψε το σπίτι μου. Δεν είναι μόνο που κάποιες επείγουσες ανάγκες της οικογενείας μου καλύφθηκαν, είναι και το παράδειγμα αδελφοσύνης χριστιανών και μουσουλμάνων που δώσατε και το θεωρώ μεγάλη υπόθεση για την κοινωνία μας. Ο Θεός να σας έχει καλά, Με εξαιρετική τιμή, Ιρφάν Μεχμετ αλή