Απαντώντας στις καταγγελίες των Γενικών Γιατρών της Ξάνθης, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, υπεύθυνος για όλες τις υγειονομικές Μονάδες της Μακεδονίας και της Θράκης κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης, είπε ότι έπρεπε να επιλέξει την στήριξη του νοσοκομείου της Ξάνθης από αυτήν των Κ.Υ. του νομού και αυτός ήταν ο λόγος που έδωσε εντολή για την εκτέλεση των 2 εφημεριών από τους Γενικούς Γιατρούς. Άλλωστε, όπως σημείωσε, αυτές οι μετακινήσεις για δύο μόνο εφημερίες στο νοσοκομείο ήταν σε γνώση των διευθυντών των Κ.Υ.
Όπως σημείωσε όμως, αυτό είναι προσωρινό και στο τέλος του μήνα θα προσληφθούν 11 επικουρικοί στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και αυτές οι γκρίνιες θα επαλειφθούν.
Χαρακτήρισε ψευδές, άτοπο και εκ του πονηρού αυτά που διαδίδονται, ότι δηλαδή είναι στις σκέψεις της διοίκησης η κατάργηση των Κ.Υ. της Ξάνθης και η μετατροπή του νοσοκομείου σε Κ.Υ. αστικού τύπου.
Συνομιλώντας με την πρόεδρο των Γενικών Ιατρών Ξάνθης κ. Ανδρέου, είπε ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και ευχήθηκε να είναι αληθή όλα αυτά που ανέφερε ο κ. Πλωμαρίτης.