ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Αγαπητέ Κύριε Πρωθυπουργέ Αλέξη, ( Αλέξη λένε και τον γιό μου).

Ο Ελληνικός λαός στις 20 Σεπτεμβρίου σου εμπιστεύθηκε την τύχη της χώρας μας, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει, την υπογραφή από σένα του τρίτου μνημονίου με σκληρά μέτρα και τις Τράπεζες κλειστές.
Άκουσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι (οι φοροφυγάδες και οι ¨βολεμένοι¨ ίσως δεν σ’ ακούνε) τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβερνήσεως και κατανόησαν ότι όλα τα άλλα κόμματα ( πλην ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) είναι απέναντί σου γιατί δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Ίσως αυτό, που δείχνει μίσος απύθμενο και μικροψυχία, να μη σ’ ενδιαφέρει (αφού λες ότι ο λαός είναι μαζί σου), όμως θα πρέπει να σε ενδιαφέρει η σωτηρία της Πατρίδος.
Κανόνισε λοιπόν Κύριε Πρωθυπουργέ τώρα που απαλλάχθηκες από τα γραφικά απολιθώματα Σοβιετικής τεχνοτροπίας (Λαφαζάνηδες – Λεουτσάκουδες κλπ) να τελειώνουμε την αξιολόγηση με τους θεσμούς (τρόϊκα), προχώρα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να ανοίξουν οι Τράπεζες και ν’ ανασάνουν οι επιχειρήσεις, βρές τρόπους ν’ αρχίσουν επενδύσεις, ξεκίνα τις ιδιωτικοποιήσεις και κυρίως τις μεταρρυθμίσεις (που έπρεπε να γίνουν εδώ και τριάντα χρόνια), μεθόδευσε να ¨τρέξουν¨ τα δις του ΕΣΠΑ και πρόσεξε την φτωχολογιά και κυρίως τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις Αλέξη οι ¨τσουπλάκηδες¨ Έλληνες κινδυνεύουμε να πάθουμε Εθνική ταπείνωση, γιατί γύρω μας καραδοκούν καρτάλια.
Δώσε εντολή στους Υπουργούς σου να κατεβάσουν τα κάδρα του Βελουχιώτη, του Λένιν και του Τσεγκεβάρα και να στρώσουν τον κώλο τους στο γραφείο για δουλειά, αποφεύγοντας να εμφανίζονται καθημερινά στις τηλεοράσεις σαν τις κουτσομπόλες κυράτσες. Να αναρτήσουν τις φωτογραφίες του Καποδίστρια, του Τρικούπη και του Πλαστήρα μπας και προσπαθήσουν να τους μιμηθούν για το καλό όλων μας.
Σε ψήφισαν νέοι, άνεργοι, απελπισμένοι από την αποτυχημένη πολιτική του παρελθόντος, σε κατηγόρησαν ότι αποκαλούσες τον Γάλλο Πρόεδρο ¨Ολανδρέου¨ και την Γερμανίδα Καγκελάριο ¨Στρίγγλα¨, είπαν ότι είσαι εκλεκτός των Αμερικανών (νέος Ανδρέας δίχως ζιβάγκο, αλλά με ανοιχτό πουκάμισο σαν τον Τσεγκεβάρα), αποτελείς όμως την ελπίδα πλέον των νεόπτωχων Ελλήνων.
Αν αποτύχεις κι’ εσύ, όπως οι άλλοι που μας κυβέρνησαν σαράντα χρόνια μετά την μεταπολίτευση, δεν θα υπάρχει έλεος πλέον. Θα πρέπει να οδηγηθείτε όλοι μαζί στο Γουδί γιατί φέρατε την Πατρίδα στην καταστροφή.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής, ασχολούμενος χρόνια με υποθέσεις κακοδιαχείρισης και κλεψιές, μίλησε για 33 δις Ευρώ φοροδιαφυγή ετησίως. Άκουσέ τον, διερεύνησε τις λοβιτούρες με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, κυνήγησε τους ¨νταβατζήδες¨ που άφησε ο Καραμανλής να αλωνίζουν, δήμευσε τις περιουσίες όλων αυτών των απατεώνων που χρόνια ρουφούν το αίμα του Ελληνικού Λαού και να είσαι σίγουρος ότι έτσι και η ανεργία θα μειωθεί και οι νέοι επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό θα επιστρέψουν και οι αυτοκτονίες των απελπισμένων θα περιορισθούν.
Εξάντλησε λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ την τετραετία, άσε τα ¨Αριστερός¨, ¨Δεξιός¨ και ¨Σοσιαλιστής¨, ¨Προοδευτικός¨ (έπαυσαν αυτά από χρόνια να υπάρχουν, γιατί οι Έλληνες πεινούν) και με πρόγραμμα, δουλειά και πίεση στην Ευρώπη που καταδυναστεύει τους μικρούς λαούς, φέρε το χαμόγελο και την ελπίδα στον Ελληνικό Λαό.
Πρόσεξε το μεταναστευτικό, δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό, για να δίνουμε εξετάσεις καλής συμπεριφοράς και μεγαλοψυχίας, στους λαπάδες της Ευρώπης και τον ΟΗΕ, υποκρύπτει κινδύνους.
Κάνε πρόταση Αλέξη μαζί με τον ¨κύριο τίποτα¨ (τον Επίτροπο Αβραμόπουλο) να εγκατασταθούν πρόσφυγες και στην Αμερική, στην Αυστραλία και στα πλούσια Μουσουλμανικά κράτη της Ασίας (Κουβέϊτ, Αραβικά Εμιράτα, Ιράν κλπ) για να απαλυνθεί ο πόνος τους.
Η Ελλάδα (κυρίως τα νησιά και ο Έβρος) δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ¨ανθρώπινων ψυχών¨, ανθρώπων που είναι κάθε καρυδιάς καρύδια και μεθαύριο θα ζητούν σπίτια, σχολεία, τζαμιά και …..επιδόματα!!
Τέλος Αλέξη, αν θέλεις να σε γράψει η ιστορία, να δεσμευθείς ότι θα αλλάξεις το Σύνταγμα και τον Εκλογικό Νόμο. Ο κόσμος ζητάει η Βουλή να έχει 200 βουλευτάς, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο δύο (2) τετραετίες, να έχουν μισθό 3.000 Ευρώ, να μην δικαιούνται χωροφύλακα και αυτοκίνητο και κυρίως να μη θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης. Δεν είναι επάγγελμα το βουλευτιλίκι. Ουδείς αναντικατάστατος.
Έχω κι’ άλλα να σου γράψω, όπως έγραψα και στους προηγούμενους Πρωθυπουργούς (και μ’ έγραψαν κι’ αυτοί !!) όμως γνωρίζω ότι έχεις ¨φόρτο εργασίας¨ και δεν θέλω να τρώω από τον ¨πολύτιμο χρόνο σου¨.
Σύστησε κύριε Πρωθυπουργέ στους συνεργάτες σου να διαβάσουν το βιβλίο του Στάθη Καλύβα ¨Καταστροφές και Θρίαμβοι¨ και είμαι σίγουρος ότι θα βάλουν μυαλό.
Τελειώνοντας Αλέξη, σε συγχαίρω για την παρουσία σου για 1η φορά, την 9η οκτ.15, σε μεγάλη Άσκηση του Στρατού στον Έβρο,( ΤΑΜΣ ‘’Παρμενίων -2015’’), για τα καλά λόγια που είπες για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας και σε πληροφορώ, ότι ήμουν παρών στο Παρατηρητήριο, με άλλους συναδέλφους και ακούστηκαν ευμενή σχόλια.

Ξάνθη 13 Οκτ.2015

Αντγος ε.α.
Νικόλαος Φωτιάδης
Επίτιμος Υδκτής Δ΄Σ.Σ.