Ενώ η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων της ΝΔ βρίσκεται στο φόρτε της τα στελέχη της ΝΔ στην Ξάνθη, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, τηρούν σιγή ιχθύος ή απαντούν γενικόλογα στο ερώτημα ποιόν θα θέλατε για αρχηγό του κόμματος περιμένοντας ίσως την κατάλληλη στιγμή για να εκδηλωθούν εξηγώντας ίσως, έτσι γιατί η ΝΔ πάτωσε στην περιοχή μας.
Μέχρι στιγμής ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γ. Ιγνατιάδης ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Παπασταματίου στην Ξάνθη ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ποιον θα στηρίξουν. Μάλιστα αναφέρετε στον ΜΑΧΗΤΗ ότι αναμένετε επίσκεψη του Άδωνη Γεωργιάδη στον Αντιπεριφερειάρχη πιθανώς για να του αλλάξει γνώμη; Κανείς δεν γνωρίζει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά από τα στελέχη της ΝΔ στον νομό συνηθισμένα εδώ και δεκαετίες να είναι πάντοτε με τον νικητή, δεν εκδηλώθηκαν και σίγουρα δεν τους τιμά.
Ομολογουμένως ήταν μία έκπληξη η ξεκάθαρη θέση του Μ. Φανουράκη ο οποίος είπε ευθέως την γνώμη του υπέρ του Τζιτζικώστα. Αυτό προκαλεί ερωτηματικά γιατί είναι λογικό όταν υπηρετείς την παράταξη Στυλιανίδη (ΝΔ) και άλλο να υπηρετείς την παράταξη Πούλιου (ΠΑΣΟΚ) ή ότι απέμεινε τέλος πάντων, αλλά να κοιτάς προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά…
Τώρα πώς εκλαμβάνουν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την θέση του κ. Φανουράκη, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε λέγοντας άλλο οι αυτοδιοικητικές και άλλο οι Εθνικές εκλογές, δεν υπήρξε καμία αντίδραση.
Σωστό αυτό που λέει ο Μ. Φανουράκης αλλά και το άλλο, έμ με το χωροφύλαξ, έμ με τον αστυφύλαξ και λίγο ΣΥΡΙΖΑ μεριά, είναι κάπως…