Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι ευτυχείς που φιλοξένησα στην εκπομπή μου, «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» στο στούντιο του XANTHI Channel την ομάδα ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ τον καθηγητή τους τον κ. Μπαλαφούτη και φυσικά την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Οι μαθητές Παπαδάκης Χάρης, Πανταζίδης Αλέξανδρος και η Παπαδοπούλου Μαρία, απουσίαζε ο έτερος, Βασίλης Κόκκινος μαζί με τον καθηγητή τους και την κ. Γκαγκώνη, είναι ένα τιμ – ομάδα – που παραπέμπουν στην φράση του Αρχιμίδη «Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω»
P1330379
Δηλαδή «δώσε μου τόπο να σταθώ κατ τη Γη θα μετακινήσω». Σαφώς και δεν έχει να κάνει με την φράση που τότε ειπώθηκε και αναζητείτο χώρος για να κινηθεί η γη με την βοήθεια των μοχλών, αλλά έχει σχέση με την υπερπροσπάθεια που γίνεται από μία ομάδα ανθρώπων, γεμάτη θέληση, να πετύχουν το καλλίτερο για τον τόπο μας, την Ελλάδα και γιατί όχι όλον τον κόσμο με την βασική έλλειψη του μοχλού που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πολιτεία.
P1330380
Μια πολιτεία απούσα, κοιμώμενη, αποχαυνωμένη μέσα στην ανικανότητα της να δει τι ακριβώς κάνουν δίπλα τα παιδιά της.
Αυτή η ομάδα θα βρεθεί στην Ολυμπιάδα του Κατάρ και αναζητεί πόρους, έτσι ακριβώς όπως τα Ξανθιωτάκια που πριν από λίγο καιρό «μετά κόπων και βασάνων» εκπροσώπησαν την Ξάνθη και όλη την Ελλάδα στην ολυμπιάδα της φυσικής στην Ινδία.
Η Ξάνθη παρ όλα αυτά είναι παρούσα και θα είναι. Σε πείσμα των ανικάνων ντόπιων και εξ Αθηνών πολιτικών παραγόντων, είναι και θα είναι παρούσα γιατί η Ξάνθη έχει την θέληση να κάνει πράγματα που κρύβονται μέσα στο DNA της.
P1330381
P1330382