Με αφορμή την είσοδο του Μ. Φανουράκη στο δημοτικό συμβούλιο μετά την παραίτηση του επικεφαλής της παράταξης Χ. Πούλιου και δύο ακόμη δημοτικών συμβούλων τον ρωτήσαμε τι να περιμένει η Ξάνθη από την ανασύνταξη, που όπως όλα δείχνουν γίνεται στην μείζονα αντιπολίτευση, απάντησε λέγοντας, μία ποιο υπεύθυνη αντιπολίτευση για το καλό των δημοτών.
Απάντησε στην επόμενη ερώτηση αν η παράταξη του πρόκειται να συμπλεύσει με την παράταξη Μπένη ανέφερε ότι αυτό, την βραδιά που έγινε η συνάντηση δεν συζητήθηκε, αλλά δεν είναι κακό δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης να παλεύουν για το κοινό καλό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αυτοδιαλυθούν και να συνενωθούν.
Τον ρωτήσαμε για την αρχηγία της παράταξης που έγινε στην ουσία με το δαχτυλίδι και όχι όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, ανέφερε ότι αυτό είναι προσωρινό. Πόσο, των ρωτήσαμε και αν αυτό σημαίνει ότι η παράταξη θα πάει με τον κ. Ξυνίδη στις εκλογές, ανέφερε ότι αυτές ακόμη είναι πολύ μακριά και ότι προηγείται η προσπάθεια καλυτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών.
Τέλος επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που τΟν θέλουν να στηρίζει Τζιτζικώστα στις εκλογές ανάδειξης αρχηγού στην ΝΔ;