Εξαιρετικά πλούσιο τόσο σε εμφανίσεις –δραστηριότητες, όσο και σε κατακτήσεις μεταλλίων, είναι το ιστορικό του Ποδηλατικού Συλλόγου Κομοτηνής ‘’Θράκας Ιππέας’’ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πέρα όμως από τη συνεχής κατάκτηση των μεταλλίων, ο Θράκας Ιππέας καταφέρνει και εξαιρετικές εμφανίσεις .αποτελώντας πλέον έναν από τους πιο δραστήριους αθλητικούς συλλόγους.
Στους δυο τελευταίους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν και πιο συγκεκριμένα στον 1ο Ποδηλατικό Γύρο Μνημείων Β. Έβρου έναν εξαιρετικά οργανωμένο από όλες τις πλευρές αγώνα, ο Θράκας Ιππέας έλαβε μέρος με 4 αθλητές στην ελίτ κατηγορία και 4 στην όπεν.
Στην ελίτ κατηγορία κατάφερε να κατακτήσει την 3 θέση εφήβων με τον Γκογκότση Απόστολο και την 4η θέση ανδρών με τον Καβουρτζικλη Αθανάσιο. Επίσης πολύ καλά πλασαρίσματα είχε ο Σιωπιδης Κώστας, κατακτώντας την 8η θέση και ο Λύτης Ιωάννης, την 15η θέση στην ίδια κατηγορία.
Στην ΟΠΕΝ κατηγορία για ακόμη μια φορά,1η θέση στην κατηγορία των γυναικών βρέθηκε η Γαραγάνη Βασω, ενώ ακολούθησαν με την 4η θέση στην κατηγορία 40+ ο Σκαπαριώτης Θανάσης και με11η θέση ο Κατίου Αθανάσιος. Τέλος στην κατηγορία 50+ κατέκτησε την 6η θέση ο Στοϊκίδης Ιωάννης.
Ακόμη στο 2ο φεστιβάλ δραστηριοτήτων Νυμφαίας, ο Θράκας Ιππέας είχε μια ευκαιρία να δείξει την πρόοδο των ακαδημιών του στην ορεινή ποδηλασία. Έτσι λοιπόν 3 αθλητές μας έλαβαν μέρος και καταφέρανε τις εξής διακρίσεις: 2η θέση για τον Γαβριήλ Δημουλα, 3η για τον Χρήστος Βαλασίδη και 4η για τον Ιωάννη Σαρχοσάκη.
Για ακόμη μια φορά ο Θράκας Ιππέας θέλει να συγχαρεί τους αθλητές όλων των ακαδημιών του.